Olympiáda dětí a mládeže pokračuje dalšími úspěchy výpravy Plzeňského kraje

obrazek
01. února 2018 09:29, aktualizováno 08:29, Bc. Eva Mertlová

Během druhého a třetího soutěžního dne přidali sportovci Plzeňského kraje další medaile a dosáhli i cenných umístění. Výpravě přibyla další medaile díky běžci na lyžích Štěpánu Zunovi, který skončil na třetím místě v běhu klasickou technikou na 3 kilometry. Ve středu pak nejprve získala v lyžařském orientačním běhu štafeta starších žáků ve složení Annie Novotná a Marek Hasman stříbrnou medaili a po té v rychlobruslařském super sprintu na 111 metrů získala bronzovou medaili Markéta Mazancová, která tak obhájila bronzovou medaili s předchozích zimních her v Ústeckém kraji ze stejné disciplíny.

V alpském lyžování obsadil dvakrát páté místo pondělní medailista Adam Linhart, a to ve slalomu i ve vyřazovacím závodě. V rychlobruslařském sprintu na 111 metrů obsadila čtvrté místo mladší žákyně Kristýna Tykalová a páté místo pro sebe získal starší žák Marek Soukup. Na páté místo také dosáhl medailista z předchozích her v Ústeckém kraji Martin Makovec, který jej obsadil v paralelním slalomu na snowboardu.

Hokejový turnajem nadále úspěšně prochází hokejisté. Po dvou pondělních výhrách přidali v úterý vítězství 5:3 nad Zlínským krajem a ve večerním zápase uhráli bezbrankovou remízu s Ústeckým krajem. Ve středu pak nejprve v napínavém zápase vyhráli 5:3 nad Karlovarským krajem a po té jim jedinou porážku ve skupině uštědřili hokejisté z Kraje Vysočina. Tato první prohra je tak odsoudila k druhému místu ve skupině a během čtvrtečního dopoledne se tak utkají o postup do finále s vítězem skupiny A Královehradeckým krajem.

Fotogalerie