Otevřen nový pavilon č. 30 v areálu Psychiatrické nemocnice v Dobřanech

obrazek
28. února 2014 10:24, aktualizováno 18. března 2014 12:41, Mgr. Jana Filípková

Ve čtvrtek 27. února 2014 byl za účasti náměstka hejtmana pro zdravotnictví PK Václava Šimánka otevřen nový pavilon č. 30 v areálu Psychiatrické nemocnice v Dobřanech. Jedná se o první budovu v areálu, která byla nově postavena od založení léčebny před 133 lety.

„Nový pavilon, který byl postaven za 7 měsíců, splňuje veškeré nároky moderní léčebny. Uvědomuji si, že ne každý pacient bude při příjmu vnímat harmonické a komfortní prostředí léčebny, ale věřím, že když se jejich stav stabilizuje, tak ocení nejen úroveň nemocničního pavilonu, ve kterém se nachází, ale i profesionální a zároveň lidský přístup nemocničního personálu,“ prohlásil Václav Šimánek poté, když si prohlédl nejenom třílůžkové pokoje a sociální zařízení, ale i zázemí pro zdravotnický personál.

Nový pavilon je určen pro 60 pacientů, kteří se sem začnou postupně stěhovat se stávajících objektů příští týden. Otevřením nového pavilonu nedojde k navýšení celkového počtu lůžek, ale ke zvýšení komfortu pacientů. Odstraní se vícelůžkové pokoje, zlepší se hygienické zázemí a splní se všechny požadavky Evropské unie.

Pavilon č. 30 je určen pro pacienty s psychosomatickými poruchami, afektivními poruchami (mánie, deprese) a poruchami neurotického spektra. Jedná se o koedukované, režimové oddělení, tzn. pro ženy i pro muže, se širokou nabídkou psychoteraupeutických aktivit. Je rozděleno na dvě části – uzavřenou, příjmovou a otevřenou, doléčovací.

 

Fotogalerie: