Pětibojař se na krajském úřadě rozloučil s kariérou

obrazek
14. května 2015 16:30, aktualizováno 15:30, Mgr. Alena Marešová

Úspěšný moderní pětibojař Michal Michalík se ve svých 35 letech rozhodl skončit s profesionální sportovní kariérou a při této příležitosti mu za přínos ve sportovní oblasti poděkoval náměstek hejtmana Jiří Struček a radní Jaroslav Šobr.

Michal Michalík dobu své profesionální dráhy získal 27 medailí z Mistrovství světa a Evropy v náročných disciplínách moderního pětiboje. Zúčastnil se také dvakrát olympijských her, a to v Aténách a Pekingu, odkud si odvezl pokaždé šesté místo.

„Úspěšných sportovců a osobností Plzeňského kraje si velmi vážíme a proto je mi ctí poděkovat Vám za vynikající reprezentaci kraje a celé České republiky," uvedl náměstek Jiří Struček.

Sportovce doprovázela manželka a také předseda Pětibojařského sportovního centra v Plzni Jaroslav Voldřich, který přiblížil Michalovu sportovní kariéru a zmínil také obtížné hledání tréninkových míst pro všechny disciplíny moderního pětiboje (střelba, šerm, jezdectví, plavání a přespolní běh).

O konci sportovní kariéry přemýšlel Michal poslední dva roky, až nyní podle jeho slov nastal ten správný čas. „Rozhodující bylo to, že jsem se nedoslal do kvalifikace na mistrovství světa a v tu chvíli jsem si řekl, že je čas odejít a přenechat tento sport mladším. Pětiboji se ale věnuji i nadále při přípravě mladých pětibojařů ve věku 15 až 16 let," řekl Michalík.

Během sportovní kariéry zvládl také vystudovat vysokou školu a jako strojní inženýr je nyní zaměstnaný v nadnárodní společnosti.

Fotogalerie: