Plzeň navštívili zástupci Pekingské filmové akademie

obrazek
30. dubna 2015 12:55, aktualizováno 11:55, Mgr. Alena Marešová

Zástupci filmové akademie v Pekingu navštívili v těchto dnech město Plzeň a při této příležitosti se ve středu 29. dubna 2015 setkali také se zástupci Plzeňského kraje a dalšími hosty.

Filmová akademie v Pekingu je jedinou filmovou akademií v Číně a největší filmovou akademií v Asii. Na návštěvu Plzně vyjeli zástupci akademie a Čínské filmové asociace na pozvání filmového festivalu Finále Plzeň. Samotné město navštívili čtyři členové delegace vůbec poprvé, jeden člen delegace, a to prorektor Pekingské filmové akademie pan Wang Hong Hai byl v Plzni už několikrát a velmi rád se sem vrací.

Při příležitosti návštěvy města se setkali členové čínské delegace s náměstkem hejtmana Ivo Grünerem, předsedou Asociace hospodářských komor Jihozápad Miloslavem Zemanem, ředitelem festivalu Finále Plzeň Ivanem Jáchymem a také se dvěma filmovými producenty Pavlem Šolcem a Jessicou Annou Stoltzovou. Přičemž Pavel Šolc je producentem čínského filmu s názvem Jen my víme kde (Somwhere Only We Know), který se natáčel v Praze a u čínského publika má obrovský ohlas.

 
Společné foto delegace z Pegingské filmové akademie v Plzni.