Plzeňský kraj i letos podporuje sportování mládeže turnaji o Pohár hejtmana Plzeňského kraje

obrazek
26. září 2016 12:04, aktualizováno 13:11,

Také letos se za podpory Plzeňského kraje uskuteční sportovní klání o Pohár hejtmana Plzeňského kraje. Pod záštitou náměstka hejtmana Ivo Grünera a za podpory společnosti NET4GAS, s.r.o. se sejdou mladí fotbalisté a florbalisté z celého Plzeňského kraje.

Plzeňský kraj navazuje na obdobné projekty podpory sportu u mládeže už od roku 2012. I tentokrát se projekt zaměřuje na výchovu k aktivnímu životnímu stylu formou sportovních turnajů za účasti známých sportovců z Plzeňského kraje, chybět nebudou ani  besedy o vlivu sportu a zdravých stravovacích návyků na rozvoj mladého člověka a jeho zdraví.

Také v loňském roce se o Pohár hejtmana pod záštitou náměstka hejtmana Grünera utkali florbalisté z celého kraje.

"Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje sport jako vhodnou volnočasovou aktivitu pro děti a mládež, a to zvláště v době počítačů a mobilních telefonů. A právě florbal a kopaná jsou stále oblíbenějšími sporty," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

V úterý 27. září se na hřišti SK Senco Doubravka uskuteční jeden z turnajů, sejdou se zde fotbalisté do 8 let tzv. mladší přípravka. Turnaj startuje v 8:30 a utká se zde 15 týmů fotbalových nadějí z celého kraje, mezi nimi například Kohouti Rokycany, Slavoj Mýto, týmy Bor u Tachova, Dolní Bělá, Domažlice, Kožlany, Radkovice, Měčín a další.

 

O Pohár hejtmana soutěžili i nejmladší fotbalové naděje, také pod záštitou Plzeňského kraje.