Plzeňský kraj je hlavním partnerem mládeže Viktoria Plzeň-fotbal

obrazek
14. září 2012 15:49, aktualizováno 14:49, Šárka Stará

Na fotbalovém stadionu v Luční ulici v Plzni dne 12. září slavnostně podepsali deklaraci o spolupráci mezi Plzeňským krajem a Viktorií Plzeň – fotbal, o. s., náměstek hejtmana PK pro oblasti školství, mládež, sport a ekonomika Jiří Struček, náměstek hejtmana PK Ivo Grüner a obchodně-marketingový manažer FC Viktoria Plzeň Jaromír Hamouz  a  předseda občanského sdružení Viktorie Plzeň – fotbal Petr Žitek. Přítomni byli také hráči A týmu FC Viktoria Plzeň Matěj Končal a Marek Hanousek.


Ivo Grüner, Jiří Struček, Petr Žitek a Jaromír Hamouz

Cílem deklarace je vzájemná spolupráce smluvních stran na podpoře kvalitní výchovy a sociálního programu mládežnických družstev Viktoria Plzeň - fotbal,o. s.

 „Podpis deklarace se už vlastně stává tradicí, snažíme se podporovat nejenom Viktorii Plzeň, ale mládežnický sport v kraji vůbec. Vrcholem ledovce je fotbalový klub Viktoria Plzeň, protože zde pracují s mládeží z celého regionu, a já myslím, že tak, jak známe slogan Plzeňský kraj - nejlepší místo pro život, tak dnes můžeme říct i Plzeňský kraj - nejlepší místo pro fotbal. Podpora sportující mládeže je důležitá. Z některých vyrostou kvalitní vrcholoví sportovci, kterým pak můžeme fandit, a ti, co se vrcholovými sportovci nestanou, budou kvalitními lidmi pro Plzeňský kraj, “ dodal náměstek Jiří Struček.

Plzeňský kraj podpořil Viktorii Plzeň – fotbal, o.s., finanční dotací ve výši  3 miliony korun.


Deklarace o spolupráci je podepsána.

Mládežnické týmy Viktorie Plzeň sdružují více než 350 dětí z celého Plzeňského kraje, máme čtrnáct týmů mladých juniorů všech věkových kategorií a dva celky děvčat. Podpory Plzeňského kraje si velmi vážíme, protože podporou mládeže částečně zamezíme téměř globálnímu problému, kdy děti dají přednost počítači před aktivním sportem, “ připomíná Petr Žitek.

Viktoria Plzeň – fotbal, o. s. bude v rámci deklarace prezentovat Plzeňský kraj jako hlavního partnera mládeže Viktoria Plzeň – fotbal, o. s. a současně ho bude uvádět na oficiálních akcích a webových stránkách jako svého hlavního partnera mládeže.


Společné foto starších přípravek na stadiónu v Luční ulici

Před podpisem deklarace se odehrál fotbalový turnaj starších přípravek o Pohár hejtmana Plzeňského kraje. Na pět desítek hráčů získalo ceny od Plzeňského kraje. Absolutním vítězem se stal tým děvčat.