Plzeňský kraj navštívil italský velvyslanec

obrazek
15. února 2017 16:24, aktualizováno 15:24, Mgr. Alena Marešová

Možnosti spolupráce v nejrůznějších oblastech přijel ve středu 15. února na krajský úřad projednávat velvyslanec Italské republiky v ČR Aldo Amati. Na společném jednání s hejtmanem Josefem Bernardem, náměstkem Martinem Baxou a radní Radkou Trylčovou řešili zejména spolupráci v oblasti kultury, např. možnosti  pořádání akcí s představením italské gastronomie, umění a filmu.

Aldo Amati je velvyslancem v ČR od roku 2014 a na jednání dorazil v doprovodu zástupců Italsko-české obchodní a průmyslové komory a ředitele Italského kulturního institutu v Praze. V úvodu setkání byl zmíněn italský partnerský region Plzeňského kraje, kterým je Trentino. V minulosti byla podepsána partnerská smlouva s regionem Bergamo, ta je ale neaktivní od roku 2008, kdy se vyměnila tamní vláda.

Při společné debatě byly nastíněny možnosti rozvíjení jak stávající spolupráce, tak možné obnovení spolupráce s regionem Bergamo. Hovořilo se například o zorganizování týdne italských filmů v Plzni, představení italské gastronomie či uspořádání koncertů. Dalším tématem byla možnost předávání zkušeností v oblasti péče o přírodu a chráněná území.

Fotogalerie: