Plzeňský kraj navštívil velvyslanec Belgie

obrazek
06. září 2017 16:56, aktualizováno 15:56, Mgr. Alena Marešová

Na zdvořilostní návštěvu Plzeňského kraje přijel ve středu 6. září 2017 velvyslanec Belgie pan Grégoire Varkadis. Na úřadě se setkal s hejtmanem Josefem Bernardem a radní pro oblast zdravotnictví Milenou Stárkovou. Debata se točila zejména kolem současnosti a budoucnosti EU.

Velvyslanec Belgického království je ve své funkci rok a Plzeňský kraj nenavštívil poprvé, letos byl také hostem na Slavnostech svobody. Pan velvyslanec se během své návštěvy setkal s primátorem města, poté s hejtmanem a na závěr měl v programu návštěvu Západočeské univerzity v Plzni.

V úvodu setkání hejtman Josef Bernard představil krátce panu velvyslanci Plzeňský kraj a také nastínil problémy, se kterými se kraj potýká. Dále se hovořilo o pohledu Belgičanů na Čechy, který je údajně velmi pozitivní, z pohledu Belgie zaznamenala Česká republika v posledních letech progres a je zde patrný příklon k „západu", nikoliv k „východu". Rozsáhlá debata se pak vedla kolem fungování Evropské unie, jejím současném stavu a budoucnosti i v souvislosti s Českou republikou a například čerpáním financí z kohezních fondů.

Fotogalerie: