Plzeňský kraj navštívila veřejná ochránkyně práv

obrazek
14. října 2015 23:52, aktualizováno 22:52, Mgr. René Zeithaml

Plzeňský kraj ve středu 14. října 2015 navštívila veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová. Návštěvu kraje zahájila prohlídkou Centra sociálních služeb ve Stodě, dále zamířila na krajský úřad a den zakončila debatou s občany v Knihovně města Plzně.

Na krajském úřadě se Anna Šabatová setkala s novináři a poté otevřela dočasný informační stánek umístěný na Krajském úřadě Plzeňského kraje. Odpoledne se uskutečnilo pracovní setkání s vedoucími odborů úřadu a zástupci obcí, kde ombudsmanka sbírala podněty a debatovala o problémech, které trápí samosprávu. Na večerní program byla zvána široká veřejnost, která měla možnost sdělit veřejné ochránkyni práv svoje problémy.

Nejčastější témata, se kterými se na nás občané obrací, se týkají sociální oblasti. Je to zhruba šestina došlých podnětů," uvedla Anna Šabatová s tím, že témata, kterými se zabývají, jsou skutečně z nejrůznějších oblastí.

Plzeňský kraj je v pořadí předposlední, který ombudsmanka navštívila v rámci svých cest po krajích. Cílem setkávání je veřejnosti nabídnout možnost získat informace, jak řešit některé životní situace nebo podat přímo podnět k šetření a dozvědět se, s čím jim může ombudsman pomoci.

Fotogalerie: