Plzeňský kraj oficiálně převzal předsednictví v Evropském regionu Dunaj-Vltava pro rok 2015

obrazek
04. února 2015 16:36, aktualizováno 15:36, Mgr. René Zeithaml

V německém Regensburgu se 3. února 2015 konalo zasedání politického Prezidia Evropského regionu Dunaj-Vltava za účasti politických představitelů sedmi českých, bavorských a rakouských regionů. Plzeňský kraj zastoupený náměstkem hejtmana Ivo Grünerem v reprezentativním prostředí Zrcadlového sálu úřadu vlády Horní Falce převzal z rukou prezidenta okresního sněmu Franze Löfflera předsednictví evropského regionu pro rok 2015. 

Ivo Grüner poděkoval dosavadnímu předsedajícímu Franzi Löfflerovi za činnost v roce 2014 a ujistil přítomné, že úspěšné budování silné značky Evropského regionu Dunaj-Vltava bude pokračovat i pod patronátem Plzeňského kraje. „Laťka je po loňském předsednictví Horní Falce nastavena velmi vysoko, Plzeňský kraj je ale připravený na dosavadní úspěchy navázat a v roce 2015 významně přispět k budování silné pozice evropského regionu vůči metropolitním regionům a Evropské unii," uvedl Ivo Grüner. 

Trilaterální Evropský region Dunaj-Vltava vznikl v roce 2012. V roli předsedajících regionů se již vystřídaly Horní Rakousko, Jihočeský kraj a Horní Falc.