Plzeňský kraj podpořil hudební událost roku: Žebřík 2011

obrazek
19. března 2012 12:54, aktualizováno 22. května 2012 10:28,

Anketa Žebřík vstoupila do jubilejního 20. Ročníku. Slavnostní vyhlášení proběhlo v  pátek 16. března v Parkhotelu Plzeň.

„Plzeňský kraj podpořil hudební anketu Žebřík již v loňském roce. Letos jsme se stali jedním z hlavních partnerů této události, která se stala tradicí a tradice je potřeba podporovat. Novinkou bylo i předání charitativní ceny umělcům, kteří se podílejí na charitativní činnosti. Plzeňský kraj dále přišel se stipendijním programem, kdy podpořil velmi nadanou flétnistku z konzervatoře třiceti tisícovou částkou, kterou využije na studijní pobyt,“ říká hejtman Milan Chovanec.

Radní pro oblast sociálních věcí Miroslav Brabec předal při slavnostním večeru zpěvačce Anetě Langerové sošku svaté Panny Marie, patronky charity, určenou pro Nadaci Světluška.

Studentka plzeňské konzervatoře Barbora Haasová obdžela od Plzeňského kraje 30 tisíc korun na zahraniční stáž.

Symbolický šek předal studentce při slavnostním věčeru radní Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek.

 „V Rakousku se v létě uskuteční flétnový kurz, kde se sejdou ti nejlepší špičkoví lektoři z celé Evropy, aby se věnovali talentovaným žákům a studentům právě jako je Bára, žákyně 3. ročníku Konzervatoře Plzeň. Nadaná flétnistka vyhrála prestižní soutěž Concertino Praga a proto si podporu kraje zaslouží. Získané finance jí umožní zúčastnit se již zmíněného letního kurzu v Rakousku, který potrvá čtrnáct dní,“ vysvětlil ředitel konzervatoře Miroslav Brejcha.

Finálovým večerem diváky provázeli moderátoři Tomáš Hanák a Klára Vytisková, kteří na pódiu přivítali například zpěváka Tomáše Kluse, Charlie Straight, nebo punk-rockovou kapelu Mandrage. Mimořádnou podívanou zajistili Tata Bojs, jejichž průřez dosavadní kariérou zpestřila účast zajímavých hostů a speciální vizuální show. Na pětihodinové show byli oceněni tři nejlepší v každé kategorii, kteří přezali bronzové sošky z dílny sochaře Václava Česáka.

Foto: Jindra Radová