Plzeňský kraj podpořil vybudování parkoviště na Špičáku

obrazek
25. listopadu 2015 08:44, aktualizováno 07:44, Mgr. Alena Marešová

Nové parkoviště pro 230 aut hned u sjezdovek největšího lyžařského střediska české Šumavy - Ski&Bike Špičák, bylo otevřeno v listopadu. Investici za 18 milionů Kč podpořil pěti miliony Plzeňský kraj. Parkování tady je zdarma. Náš region tak nyní nabízí co do úrovně poskytovaných služeb a kvality sjezdovek srovnatelné podmínky se špičkovými zimními areály v tuzemsku i blízkém příhraničí. Od letoška mají lyžaři na Špičáku k dispozici cca 350 parkovacích míst ve vzdálenosti max. 200 metrů od nástupu na lanovku.

Lyžaři už nemusí udělat ani krok navíc – u auta se obují, od kasy na parkovišti sjedou k vlekům (Spodní Šance nebo čtyřsedačková lanovka) a nahoru zpět k vozům je přiblíží nový vlek. Čeká je asi jenom cca 30 schodů.    

Ke všem parkovištím navede návštěvníky elektronický informační systém. Ski&Bike Špičák si za poslední léta vybudoval pozici jednoho z významných center cestovního ruchu kraje, kam jezdí na lyže (ale i do bikeparku, na rozhlednu, turistiku k jezerům) i lidé z jiných oblastí ČR či sousedního Německa nebo Rakouska. „Bez koordinace s aktivitami kraje v cestovním ruchu by náš rozvoji byl dost ztížený," ocenil spolupráci provozní ředitel areálu Vladimír Kasík.

Parkoviště střižením pásky otevřel náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček a zástupce hlavního majitele Ski&Bike Špičák Pavel Nový (místopředseda představenstva společnosti Unileasing a.s.)  

Fotogalerie: