Pohádkové Velikonoce s dětmi z dětských domovů ve Vranovicích

obrazek
01. března 2013 09:51, aktualizováno 23. března 2013 19:43, Mgr. René Zeithaml

Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný... bude už 1. dubna zaznívat u mnoha dveří a vrátek a malí i větší koledníci budou vybaveni pomlázkou a řehtačkou žádat velikonoční koledu. Aby děti měly na Velikonoce všechno, co je potřeba, a aby si první jarní svátky co nejvíce užily, připravil pro ně Plzeňský kraj už na předcházející sobotu 23. března 2013 Pohádkové Velikonoce.  A když pohádkové, tak na Pohádkovém statku. A kde že ho najdete? Na návsi vesničky Vranovice, má číslo popisné 31 a skrývá spoustu překvapení. Právě tady se totiž usídlily pohádkové bytosti všeho druhu, a tak budou dětem dělat společníky při jejich velikonočním tvoření a soutěžení.

Od 10 do 14 hodin se Pohádkový statek zaplní dětmi z dětských domovů. Plzeňský kraj je zřizovatelem osmi dětských domovů a pořádání podobných akcí je jeden ze způsobů, jak dětem zpestřit jejich každodenní program a jak je potěšit. Úsměv na rtech však chceme vykouzlit na tvářích všech dětí! A tak se ve 14 hodin statek otevře veřejnosti.

Pro děti bude připravena celá řada dílniček s velikonoční tematikou, v nichž budou moct uplatnit svoji zručnost a um – budou vyrábět velikonoční slepičku, sádrové odlitky, velikonoční zápich nebo masky. Uvidí, jak se zdobí velikonoční vajíčka, a vyzkouší si pletení pomlázky. Chybět nebude ani oblíbené malování na obličej. Díky vstřícnosti obce Břasy, pod kterou Vranovice spadají, se budou moct děti vydat z Pohádkového statku na trasu plnou zajímavých úkolů.

Kdo si bude chtít od soutěžení, tvoření a dovádění odpočinout, bude se moct v klidu usadit a vychutnat si divadelní představení pod názvem Pohádková škola anebo divadlo Jitule a Dadule.  Kromě toho se děti můžou těšit na Pohádkovou stodolu plnou pohádkových postaviček a  oživlých strašidýlek. Připravena tu pro ně bude i soutěž s dokreslováním a dopisováním. Úkolů pro malé i větší děti však bude na statku celá řada, a tak věříme, že na Pohádkových Velikonocích se budou všichni dobře bavit. A protože při tom všem dětem jistě vyhládne, bude k dispozici i drobné občerstvení.

Bude-li k tomu všemu vystrkovat své jarní paprsky sluníčko, máme se všichni na co těšit!