Pohár hejtmana ve florbale vybojovalo Gymnázium Luďka Pika

obrazek
29. října 2015 14:36, aktualizováno 13:36, Šárka Stará

Od 16. do 27. října probíhalo na mnoha místech regionu florbalové klání mezi týmy žáků 6. a 7. tříd základních škol. Turnaj nazvaný Pohár hejtmana Plzeňského kraje ve florbale uspořádala firma Rokyta 2011 s.r.o ve spolupráci s  plzeňským florbalovým klub FBC Plzeň za finanční podpory Plzeňského kraje a firmy NET4GAS.

Ze 49 školních družstev se do krajského finále, které se uskutečnilo 27. října v Městské sportovní hale v Plzni – Slovanech, probojovalo 8 nejlepších týmů: ZŠ Nezvěstice, TVJ Chlumčany, Horšovský Týn,  Masarykova ZŠ Klatovy, Gymnázium Luďka Pika, Divočáci Strašice, ZŠ Staňkov a ZŠ Plánická z Klatov.

“Florbal je ve školách a mezi dětmi obecně stále oblíbenější. Je to sport finančně nenáročný a přístupný komukoliv. Těší mě proto, že se na této sportovní akci pro děti můžeme podílet,” řekl při slavnostním zahájení finálového turnaje náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner, který současně ocenil účast dívek ve florbalových družstvech.  

Povzbudit žáky přišli také hráči týmu Tatran Omlux Střešovice, třináctinásobní mistři ČR ve florbale, kteří s sebou přinesli i mistrovskou trofej. Připomněli také, že nejvyšší česká florbalová soutěž míří opět po roce do Plzně, kde Tatran Omlux Střešovice sehraje utkání 9. kola Tipsport Superligy s nováčkem z Litvínova. “Plzeňský region vnímáme jako momentálně nejrychleji rostoucí florbalovou baštu v celé republice,” vysvětluje manažer Tatran Omlux Střešovice Jiří Šatoplet.  

Na finále Poháru hejtmana Plzeňského kraje byly týmy žáků rozlosovány do 2 základních skupin, poté se hrálo systémem play off. V něm byl nejúspěšnější tým plzeňského Gymnázia Luďka Pika, na druhém místě skončilo družstvo TVJ Chlumčany a v zápase o třetí místo uspělo družstvo ZŠ Masarykova z Klatov.

Konečné pořadí:

1. Gymnázium Luďka Pika

2. TVJ Chlumčany

3. Masarykova 7

4. Horšovský Týn

5. Plánická A Klatovy

6. Divočáci Strašice

7. ZŠ Nezvěstice

8. ZŠ Staňkov

 

Fotogalerie: