Poliklinika Denisovo nábřeží v Plzni otevřela nově zrekonstruovanou zubní pohotovost

obrazek
26. května 2014 16:26, aktualizováno 27. května 2014 09:07, Mgr. René Zeithaml

Poliklinika Denisovo nábřeží v Plzni, která pro Plzeňský kraj zajišťuje zubní pohotovost, slavnostně otevřela 26. května 2014 nově zrekonstruované prostory zubní pohotovosti a část prostor historické budovy, kde poliklinika sídlí. Hlavním důvodem rekonstrukce je zlepšení komfortu pro pacienty a zdravotnické pracovníky. Na pacienty tak čekají kromě nové čekárny dvě ordinace, pro zaměstnance lékařské pokoje a sociální zařízení.

Slavnostního otevření se za Plzeňský kraj za přítomnosti vedení společnosti Euroclinicum a zaměstnanců polikliniky zúčastnil i náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek a vedoucí odboru zdravotnictví Jan Karásek.

Vedoucí lékař zubní pohotovosti Martin Lívanec k tomu říká: „Máme velký zájem o to, aby byli naši pacienti spokojeni nejen s kvalitou a dostupností péče, ale aby se v nově zrekonstruovaných prostorách cítili příjemně. Proto jsme při rekonstrukci a modernizaci zubní pohotovosti kladli důraz na zlepšení komfortu pro klienty a zdravotnické pracovníky".

Ředitelka Polikliniky Denisovo nábřeží v Plzni Ilona Lískovcová uvádí: „Rekonstrukce zubní pohotovosti je první etapou z dalších plánovaných. Poliklinika Denisovo nábřeží je překrásná historická budova a my se postupně snažíme, aby byl prostorám budovy navrácen původní ráz. Celková investice do rekonstrukce v rámci první etapy byla téměř 4,7 milionu Kč."

Generální ředitel skupiny Euroclinicum Václav Vachta dodává: „V Poliklinice Denisovo nábřeží nás ještě čeká druhá fáze rekonstrukce, která by měla být dokončena na konci léta tohoto roku. Součástí druhé fáze bude nová moderní lékárna, recepce a kavárna. Celkové investice do rekonstrukce polikliniky budou téměř 25 milionů Kč."

Zubní pohotovost ošetřila v minulém roce téměř 10.200 pacientů a provedla téměř 11.700 lékařských výkonů.

Zubní pohotovost v Poliklinice Denisovo nábřeží patří mezi čtyři pracoviště zubního lékařství v České republice, která zajišťují nepřetržitou dentální péči. V Plzni zajišťuje tuto službu poliklinika, ostatní pohotovosti jsou součástí nemocnic. Místní lékaři provádějí akutní ošetření pacientů, včetně rentgenologického vyšetření.

Fotogalerie: