Poradna při finanční tísni funguje v Plzni

obrazek
24. května 2012 16:20, aktualizováno 12. června 2012 06:46,

Obecně prospěšná společnost Poradna při finanční tísni, o.p.s. (Poradna) ve spolupráci s Plzeňským krajem a statutárním městem Plzeň otevřela 2. května v Plzni svoji již pátou výjezdní pobočku. Dlužníci a ti, co se zadlužit plánují, mohou každou druhou středu využít bezplatného, nezávislého a neziskového  poradenství v přízemí budovy Martinská 2, Plzeň - město.

Poradna je obecně prospěšnou společností poskytující zdarma rady a konzultace osobám zadluženým a předluženým, případně těm, kteří se hodlají zadlužit. Specializuje se na vyhotovení návrhů na oddlužení – osobní bankrot. Poradna nabízí své bezplatné služby od roku 2008 v Praze, od roku 2009 v Ostravě a od roku 2010 v Ústí nad Labem. Výjezdní pobočky navštěvují naši profesionální poradci  pravidelně v Litvínově, Šumperku, České Lípě, Hradci Králové a nyní i v Plzni.

Dluhová Poradna nabízí bezplatné dluhové poradenství specializované na plánované či stávající závazky fyzických osob – nepodnikatelů a bezplatné zpracování návrhů na oddlužení – osobní bankrot. Ne vždy je cesta z potíží snadná a rychlá, odborné poradenství však může mnoho věcí ulehčit či alespoň vyjasnit.

Za rok 2011 jsme měli cca 12000 klientů, z toho 60 % prostřednictvím bezplatné linky a dalších poradenských linek na pobočkách. V tomto roce očekáváme cca 400 klientů jen z Plzeňského kraje. Každé pondělí provozujeme bezplatnou poradenskou linku. Všechny služby Poradny jsou bezplatné, Poradna nenabízí žádné zpoplatněné služby.

foto ze slavnostního zahájení fungování poradny

 

Mezi partnery Poradny jsou jak největší banky, tak stavební spořitelny, spotřebitelské sdružení, nadace či vysoká škola. Tato skutečnost garantuje profesionální služby, které Poradna nabízí všem klientům bezplatně.