Potravináři budou opět soutěžit o titul Regionální potravina Plzeňského kraje

obrazek
10. dubna 2012 14:32, aktualizováno 22. května 2012 11:43,

Výrobci mají možnost přihlásit své výrobky do devíti soutěžních kategorií a jednou z podmínek je, aby byly vyráběny na území Plzeňského kraje a to převážně z místních surovin.

„Vyhodnocení provádí odborná komise složená nejen z odborníků ministerstva zemědělství, ale i agrární komory, potravinářské komory, státní veterinární správy, státní zemědělské a potravinářské inspekce a Plzeňského kraje,“ doplňuje Ivo Šašek, manažer MAS Pošumaví a pokračuje: „Vítězní výrobci se svými oceněnými výrobky mohou používat logo s označením Regionální potravina a prostřednictvím pořadatelů soutěže je pro ně uspořádána v rámci Plzeňského kraje celá řada ochutnávek s možností prodeje těchto výrobků.“

V minulých ročnících byly mezi vítěznými potravinami například Přešínské klobásy a špekáčky pana Herejka, sýry a Šumaváčky z minimlékárny JOMA manželů Martínkových z Dolní Lhoty či Víkendový chléb z pekárny PEKO v Plzni.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje se uskuteční stejně jako loni na nádvoří Krajského úřadu Plzeňského kraje 29. května 2012 od 10:00 h. Tržiště regionálních potravin a kulturní program potrvá do 18. hodiny.

Podrobné informace o soutěži Regionální potravina včetně interaktivní mapy, na které jsou zobrazeni všichni vítězové jednotlivých kategorií i krajů v České republice, najdete na stránkách ministerstva zemědělství www.regionalnipotravina.cz a u všech regionálních pořadatelů.

Soutěž pořádá ministerstvo zemědělství a Státní zemědělský a intervenční fond. Na organizaci soutěže v kraji se podílí především Krajská agrární komora Plzeň, Místní akční skupina Pošumaví  z.s.p.o. a Úhlava o.p.s. za podpory Plzeňského kraje.

V příloze jsou uvedeny materiály k soutěži:

  • Průvodní dopis
  • Regionální metodika včetně příloh a přihlášky

Soubory ke stažení