Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje se sešla na krajském úřadě

obrazek
26. dubna 2016 14:47, aktualizováno 13:47, Bc. Eva Mertlová

Na krajském úřadě se v úterý 26. dubna 2016 sešli členové Pracovní skupiny Vzdělávání pro území Plzeňského kraje, a to na svém třetím zasedání. Plzeňský kraj zastupují v roli předsedy náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček, dále pak v roli místopředsedy vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková. V PSV dále zasedá také radní pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslav Šobr.

Na programu byly aktuální informace ke Krajskému akčnímu plánu  rozvoje vzdělávání (KAP), informace k setkávání jednotlivých platforem skupiny. Představeny byly také výstupy analýz potřeb regionu právě pro KAP a následně určení potřeb regionu. Zástupce odboru školství také představil prioritní výzvy IROP pro střední školy a vyšší odborné školy, které lze využít v roce 2016. Hovořilo se také o sběru dat ke společnému vzdělávání tzv. inkluzi.

"Systém vzdělávání je třeba upravit dle potřeb trhu. A právě potřebami konkrétního regionu se Pracovní skupina Vzdělávání zabývá," uvedl náměstek hejtmana Jiří Struček.

Pracovní skupina Vzdělávání pro území Plzeňského kraje má za cíl především mapovat situaci  a potřeby území a škol, vzdělávacího systému a trhu práce a zaměstnavatelů. Své návrhy vycházející ze zjištěných potřeb resp. klíčová témata bude pak předkládat Regionální stálé konferenci pro Plzeňský kraj.