Prázdninová štafeta 2013

obrazek
20. června 2013 14:30, aktualizováno 16. srpna 2013 09:04, Mgr. René Zeithaml

Jedenáctý ročník velkého soutěžního putování po turistických zajímavostech Plzeňského kraje – Prázdninová štafeta začíná 1. července a končí 31. srpna 2013 s novým spoluorganizátorem.

Velké soutěžní putování po turistických zajímavostech Plzeňského kraje - Prázdninová štafeta začíná 1. července a končí 31. srpna 2013. Je určena dětem a mládeži do 18 let. Novým spoluorganizátorem letošního jedenáctého ročníku je Plzeň 2015, o.p.s.

Každý, kdo navštíví o letních prázdninách alespoň 12 ze 46 vybraných turistických cílů v Plzeňském kraji a zašle vyplněný účastnický list na adresu Zoologické a botanické zahrady v Plzni, tradičního spoluorganizátora akce, do 2. září 2013, bude oceněn zajímavými cenami. Nově je možno zaslat účastnický list včetně zmenšené fotodokumentace i na emailovou adresu: prazdninovastafeta@plzensky-kraj.cz. První cenou pro vylosovaného výherce bude rodinný zahraniční zájezd do pařížského Disneylandu.

Vyhlášení a předání hlavních cen proběhne v rámci Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2013 v hale TJ Lokomotiva Plzeň, který se letos koná od 19. - 21. září.

Účastnické listy včetně podrobných informací, herního řádu a seznamu štafetových míst jsou na webových stránkách: www.turisturaj.cz, www.zooplzen.cz a www.iris.snadno.eu, nově také na www.plzen2015.net.

Jedenáctý ročník Prázdninové štafety bude unikátní propojením na projekty a akce, které se v prázdninových měsících budou konat pod záštitou Evropského města kultury 2015. V praxi to bude pro účastníky Prázdninové štafety znamenat navštívit z uvedených 12 povinných cílů alespoň dva s tématikou Plzeň 2015. V účastnickém listu budou vyznačeny logem Plzeň 2015. Letos bude celkem do Prázdninové štafety zařazeno 24 nových turistických cílů. Děti a jejich dospělí průvodci se mohou těšit na možnost seznámit se s třemi již obnovenými kostely – v lokalitách Otín u Plané, Luková u Manětína, Všekary, nebo si vyšlápnout na poutní místo Pecihrádek a vyhledat zde poklad formou geocachingu. Jednou ze zastávek se může stát i místo, kde představí svůj zajímavý program pro malé i velké návštěvníky regionální Autobus linky 2015. Příznivce pěší turistiky potěší dvě naučné stezky – a to Královská rokle v bezprostřední blízkosti zámku Horšovský Týn a naučná stezka Sklárna v překrásné Žihelské pahorkatině. Na své si přijdou i milovníci geologie – mezi štafetovými cíli se objeví i přírodní památka „Bašta“. Jedná se o cca 0,6 ha území, kde se nachází odkrytý výchoz černouhelné sloje západočeského karbonu. Nových zastavení v prázdninovém putování je však ještě více. Více informací včetně účastnického listu naleznete na www.turisturaj.cz.

Soubory ke stažení