Předsezónní setkání na Darovanském dvoře

obrazek
11. září 2012 14:31, aktualizováno 13:31,

 Pod novým názvem HC ŠKODA Plzeň absolvoval extraligový tým se všemi hráči už tradiční předsezónní golfový turnaj a následné setkání hráčů a vedení klubu s partnery klubu a novináři v Resortu Darovanský dvůr. Ze setkání, které suplovalo tradiční tiskovou konferenci, si nyní můžete přečíst krátkou reportáž s ohlasy účastníků.

Na úvod setkání, které začalo krátce po osmnácté hodině, proběhl slavnostní přípitek a úvodní slovo, které pronesl ředitel klubu Václav Jáchim. Ten přivítal všechny účastníky, kteří dorazili do Darové a třeba se také zapojili do golfového turnaje. Následně Jáchim pokračoval. „Jsem hrozně rád, že můžu úvodní slovo pronést. Můžu vystřílet ostatním prach a ti už nebudou mít co říct,“ začal s úsměvem ředitel klubu. Poté už trochu vážněji: „Je před námi nová sezóna, do které plzeňský extraligový klub vstupuje s novým názvem HC ŠKODA Plzeň, díky tomu, že se rozšířila spolupráce se společností Škoda Transportation a hlavním partnerem se pak stala Škoda Jaderné strojírenství. Je před námi opět sezóna, ke které se upínáme s velkými cíli, s velkým očekáváním. Rozhodně musím říct, že nejde o život, jde jen o sport a zážitky na zimním stadionu, které nebudou vždy příjemné. Chtěl bych popřát všem hlavně zdraví a spoustu úspěchu,“ popřál Jáchim na závěr přípitku.

Po zahájení přišlo na řadu vyhlášení výsledků dopoledního golfového turnaje a zároveň poděkování správcům golfového hřiště v Darovanském dvoře. Pak už samotné vyhlášení.
Nejprve na řadu přišly vložené kategorie, ve kterých zaznamenal úspěch v kategorii nejdelší dříve Milan Gulaš, poté už přišla kategorie hráčů s handicapem 31 - 54., ve které úspěch z řad hokejistů zaznamenal obránce Jiří Marušák, který skončil druhý. První místo v této kategorii bral Marek Mazanec.
Posléze přišla na řadu kategorie s lepším handicapem 18-31. V té opět brali hokejisté první dvě místa! Druhý skončil i druhý z brankářů Adam Svoboda a první místo vybojoval Jakub Lev.
V kategorii s nejlepším handicapem 0-18 už žádný z hokejistů nebyl úspěšný. Tuto kategorii ovládli výhradně zástupci partnerů. Všechny ceny do turnaje věnovala společnost Apex City Casino.

Pak už přišla na řadu hlavní část celého setkání. Úvod opět patřil řediteli klubu Václavu Jáchimovi, který shrnul letní změny v klubu. „Indián je věčný a žije dál, tím bych chtěl odpovědět na dotazy novinářů, které se vyrojily po páteční změně názvu. Pojďme ale k dalším změnám. Ty se budou týkat také všech návštěvníků zimního stadionu. Udělali jsme nové sociální zařízení, chodby jsou zajímavě pojednané. Hlavní věcí, kterou chystáme, je nová kostka.
Ta věc je podepsána. Věřím, že to jako klub zvládneme i díky podpoře od sponzorů a zlepší se tak situace na stadionu a zároveň to pomůže i lepší propagaci partnerů.“ Jáchim sice prozradil překvapení, ale zároveň dodal: „Když jsem to řekl takto veřejně, tak alespoň jsme si upletli na sebe bič a musíme to dotáhnout. Kdybych to tajil, tak se to třeba nemusí povést. Loni nám dělala kostka velké problémy, stačí se jen podávat na play-off, kdy to zastavilo tým dokonce v zápase.“ A jak bude řešena situace, než nová kostka přijde a ta stará by opět přestala jít? „Na stadionu bude promítací plocha, která bude v případě ztroskotání kostky jí nahrazovat.“

Jako další se ke slovu dostal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, který hlavně děkoval sponzorům a partnerům klubu. Jeho krátký proslov zakončil slovy: „Indiáni jsou fenoménem nejen v Plzni a přeji jim, aby jím zůstali co nejdéle. Doufám, že jednou vyhrajeme a mohlo by to klidně vyjít letos.“

Jako další se ke slovu dostala radní města Plzně paní Irena Rottová, která začala svůj projev trochu v politickém duchu. „Moje srdce bije politicky modře a sportovně je modro-bílé.“ Rottová také ve své řeči děkovala partnerům klubu a pak se vrátila k symbolu klubu. „Indián se stal symbolem pro všechny lidi, všichni tím žijí. Indiáni znamenali statečnost a bojovnost. Chtěla bych poděkovat všem sponzorům, jelikož Martinovi hodně ulehčujete práci, je tu od toho aby hrál, a ne aby musel tolik shánět peníze, i když je to také jeho práce.“ Závěrem popřála radní města Plzně hodně zdraví a štěstí.

Po skončení malého politického boje se přešlo ke sportovní stránce a ke slovu se dostal hlavní trenér A-týmu Milan Razým. „Myslím si, že všechny bude hlavně zajímat to, co bude od pátku, než to, co bylo do teď. S přístupem hráčů k náročné, ale zároveň i pestré přípravě jsme byli až na pár výjimek spokojeni. Věřím, že jsme na novou sezónu připraveni a v pátek to potvrdíme. Pro statistiky - odehráli jsme deset utkání. Pět z nich jsme vyhráli, pět prohráli. Dvakrát jsme prohráli smolně s Kometou, která se stává pomalu naší noční můrou. V generálce minulý týden už jsme ale hráli dobře, kluci podali dobrý výkon a to by měl být příslib.“

Na závěr první a hlavní části setkání promluvil také Martin Straka. „Dneska to byl fantastický den. Výborné to bylo na golfu, ty, kteří se zúčastnili, mají stejně jako já spálené čelo. Teď už ale ke sportovní části. Myslím si, že máme silnější tým než v loňském roce a budeme opět hrát ofenzivní nátlakový hokej, který se doufám bude líbit. Věřím, že nám to vyjde a za sebe říkám, že tam nechám všechno.“ I Straka na závěr poděkoval sponzorům. „Bez Vás všech by to nešlo, díky ještě jednou!“

Jelikož nikdo z přítomných novinářů neměl žádný dotaz, přešlo se k další části setkání, kterou bylo představení soupisky A-týmu včetně realizačního týmu na velkých plátnech, kdy byl představen podle abecedy postupně každý hráč. Kompletní soupisku najdete v sekci A-tým -->Soupiska.

Po představení soupisky přišlo velké překvapení pro všechny přítomné. A uvedl ho moderátor setkání Zdeněk Hůrka, který přečetl tiskovou zprávu po příchodu posily Ryana Hollwega a pak už došlo na objasnění celého překvapení. „Když Hollweg měl přiletět do Prahy, tak ho šla vítat delegace a čekala tvrďáka, přes jedno rameno hokejky, přes druhé rameno boxerské rukavice. Jenže přišlo překvapení, vyšel takový vousatý chlapec, přes rameno měl kytaru.“ Pak moderátor došel k slibovanému překvapení. „Jelikož Ryan Hollweg přiletěl z Kalifornie, tak vám zahraje písničku Hotel California,“ řekl přítomným Hůrka.

Hollweg ještě než začal hrát, tak se omluvil, že zatím neumí moc českých slov. A pak začal a většina přítomných z řad sponzorů a novinářů jen koukala. Hollweg hrál opravdu parádně, když by nehrál hokej, tak by se rozhodně uživil jako zpěvák. Jeho vystoupení sklidilo zasloužený potlesk.

Po hudebním vystoupení přišlo na řadu představení nových dresů, které už jste mohli vidět na našem webu v článku z páteční tiskové konference, kde se představoval nový název.

První část setkání pak ukončilo taneční vystoupení mladých tanečníků. Další část, po krátké přestávce přineslo představení nového hlavního partnera klubu, kterým se stala německá společnost, která však má i české zastoupení, Biotronik. Společnost se zabývá výrobou kardiostimulátorů a ve sportu už se angažuje podporou plzeňského rodáka a brankáře házenkářského klubu Füchse Berlin a české reprezentace Petra Štochla. Na závěr ještě došlo na vystoupení skupiny indiánských tanečníků a kolem čtvrt na osm byla tisková konference ukončena. Novináři ještě dostali prostor pro individuální rozhovory a pak už se všichni postupně rozjeli do svých domovů.