Představitele provincie Zhejiang zajímala památková péče

obrazek
29. října 2014 12:53, aktualizováno 11:53, Mgr. Alena Marešová

Oblast památkové péče, ochrana památek, rozvoj cestovního ruchu, ale také systém uspořádání krajské samosprávy. To byla témata setkání představitelů čínské provincie Zhejiang s náměstkyní hejtmana Zdeňkou Liškovou a radním Jaroslavem Šobrem.

Delegaci zástupců provincie Zhejiang přijala náměstkyně hejtmana spolu s radním ve středu 29. října 2014 na Krajském úřadu Plzeňského kraje. V úvodu setkání se prostřednictvím krátkého filmu seznámili členové delegace s památkami a zajímavostmi Plzeňského kraje. Další část jednání se věnovala diskuzi na téma fungování krajské vlády a zastupitelstva či délky funkčního období členů Parlamentu ČR, Senátu ČR a obecních zastupitelstev. Návštěvu dále zajímal systém ochrany a péče o památky a či oblast cestovního ruchu.

„Velmi si vážíme dohody o spolupráci, kterou máme s Plzeňským krajem a věříme, že se bude i nadále rozvíjet," uvedla paní Li Xia, náměstkyně ředitele Výboru pro vědu, technologii, školství, kulturu a zdravotnictví vlády provincie Zhejiang. Provincie Zhejiang je partnerskou provincií Plzeňského kraje.