Prezentace Ručičky kraje představí technické obory

obrazek
15. června 2017 14:41, aktualizováno 19. června 2017 07:35, Bc. Eva Mertlová

Prezentace středních škol Ručičky kraje zaplní v úterý 20. června od 10 do 14 hodin téměř třiceti stánky středních škol v Plzeňském kraji nádvoří krajského úřadu. Stánky jednotlivých zúčastněných škol představí náplň kroužků, jež nabízí žákům středních nebo základních škol. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i některý technický obor, který je zajímá. Cílem prezentace je seznámit žáky škol i veřejnost s technickými obory a se školami, které je vyučují. Stánek zde bude mít i Západočeská univerzita v Plzni.

Akce je pořádána ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR, nejsilnějším zaměstnavatelským svazem sdružujícím klíčové odvětvové svazy a významné firmy v České republice. Proto zde bude mít své stánky s prezentací i 9 zaměstnavatelů, kteří nabízejí uplatnění absolventům technických a přírodovědných oborů.

Letošní ročník nově přivítá i delegace z Úřadu práce ve Weidenu a Úřadu práce Plzeň a dále z Řemeslnické komory Dolního Bavorska a Horního Falcka (Handwerkskammer Niederbayern-Oberpfalz) a ze Státní učňovské školy ve Wiesau. Tato škola spolupracuje se Středním odborným učilištěm stavebním v Plzni.

Co nabídnou jednotlivé školy?

- Pneu linka s robotem podávajícím nápoj v plechovce, ukázka pneumatiky - panel

- Drony - natáčení akce ze vzduchu

- Robotická ruka -  ukázka žáků programování lega

- Fyzika – ukázky solárního panelu a fyzikálního měření

- Práce na zahradě – ukázky rostlin a nářadí využitelné pro zahradní architekturu

- GPS vybavení – ukázky vyměřování plochy