Při jízdě se vybralo přes dvě tuny starého železa

obrazek
10. října 2016 16:15, aktualizováno 15:15, Mgr. Alena Marešová

Přes čtyři stovky vysloužilých elektrospotřebičů se podařilo vybrat od obyvatel Plzeňského kraje od pondělí do čtvrtka (3. a 6. října) při akci s názvem Jízda do stanice recyklace. Připravil ji Plzeňský kraj ve spolupráci s neziskovým kolektivním systémem ELEKTROWIN a Českými drahami.

Vysloužilé elektrospotřebiče mohli lidé odevzdat ve speciálně označených vlakových soupravách i v určených stanicích na trase Plzeň hlavní nádraží – Domažlice a zpět.

Skoro 280 spotřebičů lidé odevzdali v Plzni, 130 v Nýřanech. „Akci nezmařilo ani trvale deštivé počasí, všem, kdo během ní přispěli k recyklaci spotřebičů a tím i k ochraně životního prostředí děkujeme," říká Jan Marxt, vedoucí zákaznického servisu z kolektivního systému ELEKTROWIN.

Prvních 300 cestujících, kteří v rámci akce Jízda do stanice Recyklace odevzdali staré elektro, si za něj mohlo vybrat dárek. Každý navíc získal los.

Slosování proběhne v týdnu od 10. října, pět vylosovaných získá nový elektrospotřebič v hodnotě 1 000 korun. Informaci o výhře obdrží textovou SMS zprávou, výhra jim bude doručena kurýrem, a to do týdne po slosování.

Fotogalerie: