Připravenost Krizového štábu Plzeňského kraje prověřilo cvičení

obrazek
15. října 2014 11:18, aktualizováno 10:17, Šárka Stará

V úterý 14. října zasedl na krajském úřadě Krizový štáb Plzeňského kraje. Důvodem však nebyla skutečná krizová situace, ale pravidelné cvičení, jehož cílem je prověřit připravenost všech složek krizového štábu. Letošní cvičení bylo zaměřené na modelovou situaci epidemie chřipky s vysokým rizikem vzniku pandemie.

"Díky cvičením se krajskému krizovému štábu daří připravit se na různé krizové situace, které mohou nastat. Děkuji proto vám všem za výbornou spolupráci a zodpovědný přístup k plnění zadaných úkolů," uvedl hejtman Plzeňského kraje a současně předseda krajského krizového štábu Václav Šlajs.


Cvičení Pandemie 2014 zahájil hejtman Václav Šlajs.Cvičení Pandemie 2014 zahájil hejtman Václav Šlajs.

Během zasedání krizového štábu, kterého se kromě vedoucích odborných skupin Krizového štábu Plzeňského kraje zúčastnili zástupci Krajské hygienické stanice PK, Zdravotnické záchranné služby PK, Hasičského záchranného sboru PK, Krajského ředitelství Policie PK, Krajského vojenského velitelství Plzeň, Krajské veterinární správy pro Plzeňský kraj, ale i Fakultní nemocnice Plzeň či Rokycanské nemocnice, bylo konstatováno, že zadané úkoly lze splnit, tedy že na epidemii chřipky je krizový štáb připraven.

Úkoly všichni cvičící obdrželi 8. října, zprávu o reakcích na ně, jejich zabezpečení a zhodnocení jejich proveditelnosti pak zasílali do 13. října na sekretariát předsedy krizového štábu. Den nato zasedl krizový štáb. Cílem cvičení je samozřejmě nejen zjistit, jaká je připravenost na zadanou situaci, ale také získat od jednotlivých složek krizového štábu další podněty a návrhy, které by přispěly k co nejlepšímu zvládnutí skutečné krizové situace," říká vedoucí odboru bezpečnosti a krizového řízení Milan Řihošek.  

 

Cvičení se zúčastnil kompletní Krizový štáb Plzeňského kraje.