Proběhl "Plzeňský den Integrovaného záchranného systému"

obrazek
24. června 2014 16:22, aktualizováno 16:17, Mgr. Jana Filípková

V areálu bývalého výstaviště za obchodním domem Plaza se v úterý 24. června za přítomnosti náměstka hejtmana Plzeňského kraje Václava Šimánka uskutečnil již 6. ročník „Plzeňského dne Integrovaného záchranného systému“ za účasti hasičů, policie, celníků, zdravotnické záchranné služby, policejního klubu MuSaDo, horské služby, vodní záchranné služby, Českého červeného kříže a speciálních jednotek civilně-vojenské spolupráce CIMIC...

 

 

V areálu bývalého výstaviště za obchodním domem Plaza se v úterý 24. června  2014 za přítomnosti náměstka hejtmana Plzeňského kraje Václava Šimánka uskutečnil již 6. ročník „Plzeňského dne Integrovaného záchranného systému“ za účasti hasičů, policie, celníků, zdravotnické záchranné služby, policejního klubu MuSaDo, horské služby, vodní záchranné služby, Českého červeného kříže a speciálních jednotek civilně-vojenské spolupráce CIMIC...Na přípravě rozmanitého programu pro nejširší veřejnost se podíleli hasiči, policie, celníci, zdravotnická záchranná služba, policejní klub MuSaDo, horská služba, vodní záchranná služba, Český červený kříž a speciální jednotka civilně-vojenské spolupráce CIMIC.

„Jsem rád, že se tady dnes můžeme setkat s těmi, kteří nám pomáhají, abychom se v pořádku dostali z krizových situací. Je dobré vědět, že když zraněný člověk, ten, který potřebuje pomoc, je v tísni, tak když někdo sáhne po telefonu a na druhé straně slyší hlas, který vyšle pomoc, a poté zasáhnete vy, představitelé integrovaného záchranného systému, a zachráníte mu nejenom život, ale vracíte i zdraví. Přeji nám i vám, aby se každý zásah vydařil,“ prohlásil Václav Šimánek, který poděkoval všem zúčastněným složkám za jejich záslužnou práci.

Příchozí mohli vidět ukázky techniky a vybavení zúčastněných profesionálních složek integrovaného záchranného systému, tedy policie, hasičů a záchranné služby, ale i prezentaci činnosti dalších organizací a institucí, jako např. Českého červeného kříže, BESIPu a dalších.

Pro diváky bylo také připraveno pásmo praktických a dynamických ukázek policejních zákroků, výcviku služebních psů a zásahů hasičů.

Například dobrovolní hasiči ve spolupráci s vodní záchrannou službou předvedli vyproštění tonoucího. K vidění byly ukázky likvidace požáru či slaňování. Příchozí si mohli vyzkoušet jízdu zručnosti a otestovat simulátor nárazu i převrácení.

V doprovodném programu vystoupily mažoretky Maršálky, Hudba Hradní stráže a Policie České republiky.

  

Fotogalerie: