Putovní výstava Plzeňský kraj – region kvalitních zaměstnavatelů nyní ve Stříbře

obrazek
10. října 2018 15:35, aktualizováno 14:35, Mgr. René Zeithaml

Najít práci si můžete v nadcházejících dnech přímo před budovou radnice na náměstí ve Stříbře. Přestěhovala se sem putovní výstava představující 15 prověřených kvalitních zaměstnavatelů z Plzeňského kraje. Zájemci se tak dozvědí řadu zásadních informací o výrobních podnicích, včetně benefitů, které nabízejí svým zaměstnancům. Na náměstí ve Stříbře jsou k vidění výstavní panely do 23. října 2018

Prestižní putovní výstava Plzeňský kraj – region kvalitních zaměstnavatelů se koná už druhým rokem. Na její organizaci se podílí Plzeňský kraj jako region kvalitních zaměstnavatelů. Zástupci zúčastněných firem se shodují na jednom – na pracovním trhu je dlouhodobý nedostatek technických pracovníků.

Kvalitní zaměstnavatelé v dnešní době aktivně spolupracují s učilišti a středními školami a snaží se vychovávat si budoucí pracovníky. Jenže i žáků technických oborů je málo.

Je třeba změnit obecné vnímání lidí toho, kdo je ve společnosti vážený a ceněný. Po roce 1989 jsme vytvořili v lidech přesvědčení, že společensky přijatelný je pouze vysokoškolák, nejlépe právník, sociolog apod. To bychom se měli snažit změnit, znovu dát vážnost práci s vysokou přidanou hodnotou, technologicky vyspělým výrobám," konstatuje Marta Rypplová ze společnosti BRUSH SEM s.r.o.

Přilákat mladé lidi k technickým oborům a nabídnout zájemcům možnost pracovního uplatnění je jeden z hlavních cílů putovní výstavy, kterou pořádá regionální kancelář Svazu průmyslu a dopravy ČR pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda. Existence úspěšných firem je pro region mimořádně důležitá.

Firmy, které se na putovní výstavě prezentují:
     Alfmeier CZ s.r.o.
     BORGERS CS spol. s r.o.
     BRUSH SEM s.r.o.
     COMTES FHT a.s.
     Doosan Škoda Power s.r.o.
     ETD TRANSFORMÁTORY a.s.
     invelt - elektro s.r.o.
     JTEKT Automotive Czech Plzen s.r.o.
     OBZOR, výrobní družstvo, Plzeň
     Plzeňská teplárenská, a.s.
     RSF Elektronik spol. s r.o.
     SWIETELSKY stavební s.r.o.
     ŠKODA TRANSPORTATION a.s.
     Valuegroup a.s.
     VIZA AUTO CZ, s.r.o.