Radní debatovali o možnostech rozvoje lyžařského areálu

obrazek
02. února 2015 09:57, aktualizováno 10:08, Mgr. Alena Marešová

Výjezdní zasedání Rady Plzeňského kraje se ve dnech 29. a 30. ledna 2015 uskutečnilo na šumavském Špičáku. Členové rady se setkali například s provozovatelem lyžařského areálu Ski&Bike Špičák nebo se starostou Železné Rudy.

První den výjezdního zasedání byla na programu prohlídka lyžařského areálu na Špičáku a také návštěva rozhledny, díky které se podle provozovatele Vladimíra Kasíka zvedla návštěvnost areálu v letních měsících. „V loňském roce, kdy byla velmi mírná zima, byla návštěvnost v zimním a letním období téměř srovnatelná, přestože v zimě počet návštěvníků byl vždy mnohem vyšší," potvrdil Kasík. Na večerní jednání přizvali radní také starostu Železné Rudy Michala Šnebergra a starostu města Klatovy Rudolfa Salvetra. Starosta Železné Rudy nastínil plány města na nejbližší období.

V pátek 30. 1.  2015 navštívil hejtman spolu s náměstkem Jiřím Stručkem a radním Jaroslavem Šobrem uměleckou galerii „Kunsträume grenzenlos" v Bayerisch Eisenstein (Bavorská Ruda). Zde její majitel Christian Bayerl po zprostředkování reprezentantky Plzeňského kraje pro Horní Falc a Dolní Bavorsko Simony Fink, umístil informační centrum Plzeňského kraje. Návštěvníci zde mohou najít nejen propagační materiály Plzeňského kraje, ale na fotografiích uvidět zajímavá místa a shlédnout krátký filmový spot o našem kraji.

Poté radní navštívili Galerii Klenová, kde je přivítala ředitelka Hana Kristová, která je informovala o historii budovy, kde galerie sídlí. Poté následovala prohlídka místní hladomorny a výstup na věž.

„Vyjíždět do okresů začali radní Plzeňského kraje už v loňském roce a letos v tom budeme pokračovat. Chceme se setkávat se starosty a debatovat s nimi o problémech, které mají a samozřejmě pokud je to v našich silách, tak jim také pomoci," uvedl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Příští výjezdní zasedání se uskuteční v červnu a povede na Tachovsko.

 

Fotogalerie: