Rokycanská nemocnice zrekonstruovala ordinace a čekárnu

obrazek
20. března 2014 15:05, aktualizováno 14:05, Mgr. Alena Marešová

Nemocnice v závěru loňského roku propojila vestibul s nově vytvořenou halou takzvaného společného příjmu a zároveň rekonstruovala dvě důležité ordinace. Přibyl i univerzální ošetřovací sálek, recepce a zázemí pro personál. Stavební investici ve výši tří milionů korun pokryl Plzeňský kraj. Na následné vybavení přispěly částkou 237 tisíc korun obce a města regionu. Společný příjem byl do užívání předán slavnostně dnes i za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse.

Úpravy se týkaly přízemního spojovacího krčku mezi oběma hlavními budovami nemocnice, kudy prochází většina návštěvníků a kde se nacházejí ambulance chirurgická, všeobecná interní a pohotovost pro dospělé. „Hlavně pohotovostní a interní ambulance nebyly v dobrém technickém stavu. Nechali jsme proto postavit nové a doplnily je o místnost pro specifické potřeby obou ordinací. Budou se zde třeba podávat infuze nebo zde budou odpočívat pacienti těsně po injekci, kdy je třeba vyčkat výsledku terapeutického zákroku, případně předejít kolapsu, “ uvedla ředitelka nemocnice Hana Perková.


Před oběma ordinacemi vznikla prostorná čekárna s novými sedadly. Hostům zde krátí chvíli televize. V budoucnu ale budou mít obrazovky i další využití. Uprostřed čekárny a chodby je prosklená recepce. Od března v ní funguje 24hodinová služba. „Střídají se zde sestry, které pomáhají jak organizovat příjem pacientů do ordinací tak zájemcům poskytují i veškeré potřebné informace – kam jít na konkrétní vyšetření, jaké jsou návštěvní hodiny na lůžkových odděleních, do jaké ordinace se lze objednat a podobně, v době pohotovosti mohou ve vypjatých situacích pomoci s ošetřováním pacientů,“ doplňuje ředitelka Hana Perková.


Rokycanská nemocnice postupně rekonstruuje jednotlivá pracoviště a oddělení. V posledních letech se modernizovalo například gynekologicko-porodnické oddělení včetně porodních sálů, lékárna, radiodiagnostické oddělení, operační sály, sterilizace nebo laboratoře. Nemocnice dále vyměňovala okna, prováděla generální opravu kotle, pořizovala náhradní zdroj elektřiny. V dalším období vedení nemocnice plánuje i modernizaci chirurgické ambulance a doplnění přístrojového vybavení, zejména o počítačovou tomografii neboli CT.