Ruský velvyslanec v Plzeňském kraji

obrazek
14. května 2012 15:45, aktualizováno 22. května 2012 09:47,

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec v pondělí 14.5. přijal na krajském úřadu velvyslance Ruské federace v České republice J.E. Sergeje Borisoviče Kiseleva.

Společně s velvyslancem navštívili úřad také obchodní rada Alexander Turov, zástupce Atomstrojexportu Eugeny N.Rodin a delegace generálního konzulátu Ruské federace v Karlových Varech,  ve které nechyběli generální konzul Sergej Ščerbakov a  konzul Alexander Budaev. Slavnostního přijetí se zúčastnili také členové Rady Plzeňského kraje Petr Smutný, Václav Šimánek a František Bláha.

„Jednali jsme mimo jiné o přípravě firem z regionu na tendr v jaderné elektrárně Temelín, ale také o rozšíření spolupráce v oblasti kultury, vědy a vývoje. Shodli jsme se především na tom, že je zájmem každé municipality, aby bojovala o pracovní místa pro své občany, protože je to základ toho, aby se v regionu dobře žilo,“ říká k setkání hejtman Milan Chovanec.

Po skončení oficiální návštěvy na krajském úřadu se ruská delegace přesunula na společný oběd se členy Rady Plzeňského kraje.

Odpolední program pana velvyslance s doprovodem bude pokračovat návštěvou společnosti Škoda JS, a.s., prohlídkou města Plzně a podvečerní exkurzí ve společnosti Bohemia Sekt ve Starém Plzenci.  Zítra má delegace na programu oficiální návštěvu města Plzně.

J.E. Sergej Borisovič Kiselev

hejtman M.Chovanec předává dar velvyslanci.Vpravo:V.Šimánek