Seminář Zdraví 21 – podpora zdraví v Plzeňském kraji

obrazek
25. října 2013 10:58, aktualizováno 09:58, Mgr. René Zeithaml

Již po deváté proběhl na Krajském úřadu Plzeňského kraje seminář k dlouhodobému programu zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva ve městech a obcích Plzeňského kraje.

Na semináři zazněla témata z oblasti prevence nemocí od předních odborníků z kraje. Velká pozornost byla věnována zdraví dětí a mladé generaci. Cílem těchto setkání je podpořit všechny společenské aktivity, které přispívají ke zdraví a životní pohodě obyvatel v našem kraji.

Záštitu na akcí konanou 24. října 2013 převzal hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a ředitel Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje Přemysl Tomašuk. Akce se zúčastnil člen Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek, který na začátku semináře přítomné pozdravil. „Je velice přínosné, že se tento seminář pravidelně uskutečňuje. Nemluvme zde jen o léčení - chtěl bych také připomenout důležitost prevence," uvedl a dodal „Bylo by zajímavé zrealizovat projekt, kde by byli vybraní studenti ze střední školy zřizované krajem seznámeni, jaké nebezpečí na ně může čekat a projekt pak vyhodnotit".