Senioři z kraje bodovali na sportovních hrách

obrazek
24. srpna 2016 12:19, aktualizováno 11:19, Mgr. Alena Marešová

Družstvo Rady seniorů Plzeňského kraje zvítězilo na Mezinárodních sportovních hrách seniorů v Praze. Úspěšné sportovce přijal ve středu 24. srpna 2016 na krajském úřadě hejtman Václav Šlajs spolu se členy rady.

Mezinárodní sportovní hry seniorů se uskutečnily ve dnech 19. až 22. července 2016 a družstvo seniorů z Plzeňského kraje zvítězilo v konkurenci 25 družstev včetně tří slovenských. Soutěžilo se v 10 disciplínách, jak popsala kapitánka družstva Marieta Chloubová: „Soutěžili jsme v šipkách, běhu s kolečkem, v němž byla umístěna požární hadice, hodu kroužky na kužel, běhu s raketou, na níž byl míček, hodu svázanými tenisáky na dřevěnou hrazdu, hodu granátem, běhu, střelbě na hokejovou branku, golfu a hodu míčem." V loňském roce obdrželo na hrách pohár družstvo z Košic, které letos předalo putovní trofej sportovcům z Plzeňského kraje.

Hejtman poděkoval členům družstva za vynikající reprezentaci kraje a popřál mnoho úspěchů v dalších soutěžích. „Jsem rád, že i senioři jsou aktivní a jejich sportovní výsledky přispívají k úspěchům našeho kraje," uvedl hejtman. Členové vítězného družstva obdrželi pamětní medaile hejtmana Plzeňského kraje, čestné uznání a dárkový koš s regionálními potravinami.

Fotogalerie: