Seniory potrápil vědomostní kvíz

obrazek
22. září 2016 11:30, aktualizováno 10:40, Mgr. Alena Marešová

Tradiční setkání seniorů Na Spilce, pořádané Plzeňským krajem, se uskutečnilo ve středu 21. září odpoledne. V prostorách Plzeňského Prazdroje se tak sešlo více než tři sta seniorů, převážně sdružených pod Radu seniorů Plzeňského kraje.

Přítomné přivítal hejtman Václav Šlajs a slova se ujal také předseda Rady seniorů Plzeňského kraje Leoš Jochec, který hejtmanovi předal dárek – plzeňskou dvanáctku. Hned poté vystoupily ženy v domažlických krojích, které přivítaly hejtmana básničkou, chodským koláčem a také tancem. Senioři také krátce po zahájení obdrželi na stoly vědomostní kvíz se sedmi otázkami, jež se týkaly Plzeňského kraje. Celým odpolednem provázela hudební skupina Duo Harmonie.

Během večera byla kromě vědomostního kvízu připravena také pohybová soutěž, a to slalom s pálkou, na které byl umístěný tenisový míček. V soutěži převažovaly ženy, ale prvenství si přesto odnesl muž. Mnohem více se přítomní potrápili nad kvízovými otázkami jako například: Kolik obyvatel má Plzeňský kraj? Jaký je čistý plat hejtmana? Kolik členů má Rada Plzeňského kraje? Na všech sedm otázek znalo odpověď jen osm lidí, z nichž byli vylosováni tři výherci: Václav Simbartl, Zuzana Schmoranzová a paní Hrnčiříková. Ceny výhercům předala senátorka Milada Emmerová a Josef Bernard.

Fotogalerie: