Setkání dětských světů se letos uskuteční na přehradě Hracholusky

obrazek
01. června 2015 09:45, aktualizováno 04. června 2015 07:35, Bc. Eva Mertlová

Kemp Keramika na Hracholuské přehradě bude v sobotu 6. června 2015 od 10:00 do 16:00 hodin patřit dětem. Plzeňský kraj i letos připravil již tradiční akci s názvem Setkání dětských světů, při níž se při společné zábavě setkávají děti z dětských domovů s dětmi s hendikepem, ale také s dětmi a rodiči z řad veřejnosti.

Jak zachránit tonoucího? Co dělat při poskytování první pomoci? Jak vůbec zavolat vodní záchranáře? Na tyto a mnoho dalších otázek se dozví odpovědi ti, kteří vyrazí právě na akci Setkání dětských světů na vodě, která se tentokrát uskuteční na přehradě Hracholusky v Kempu Keramika (www.kempkeramika.cz/kontakt). Součástí programu bude totiž mimo jiné také ukázka práce vodních záchranářů přímo na hladině vodní nádrže. Nabitý program ovšem bude návštěvníky provázet celý den.

Jako opravdoví námořníci si budou moci připadat ti, kteří se vydají na projížďku parníkem po přehradě. K dispozici budou ovšem i menší plavidla jako lodička nebo šlapadlo, kde si na kapitána lodi bude moci zahrát opravdu každý. Sportovně založené povahy si budou moci vyzkoušet minigolf nebo prověřit své dovednosti v lanovém centru. Velmi lákavou aktivitou bude pro mnohé určitě také vyjížďka na koni.

Fantazii a šikovné ruce budou potřebovat děti, které si budou chtít vyzkoušet práci v kreativní dílně. Ti nejmenší si užijí zábavu na stanovišti Dětského světa Lvíček nebo ve skákacím hradu.

Odpoledne se návštěvníci mohou těšit na vystoupení kapely o5&Radeček.

Každým rokem doplňuje program Setkání dětských světů také vystoupení dětí z dětských domovů. V minulých ročnících jsme mohli vidět jak taneční kreace, tak pěvecké a hudební výkony, za které malí "umělci" sklidili vždy velký potlesk. Ani letos nebudou vystoupení těchto dětí chybět!

Akci, která se uskuteční i díky významné finanční podpoře společnosti NET4GAS, pořádá Plzeňský kraj již popáté nejenom pro radost všem dětem, ale také jako velké poděkování vychovatelkám, učitelkám a všem, kteří se starají o děti v krajských zařízeních. Zároveň je to snaha o prolomení bariér během her a zábavy a smazání hranic mezi dětmi hendikepovanými a zdravými.

Mediálním partnerem je Hitrádio FM Plus.

Vstup na akci je zdarma.