Setkání dětských světů ve Lvíčku

obrazek
08. října 2013 12:20, aktualizováno 11:20, Mgr. René Zeithaml

Ve čtvrtek 26. září 2013 přivítal hejtman Milan Chovanec společně s radním pro oblast sociálních věcí Zdeňkem Honzem téměř dvě stě dětí z dětských domovů na již tradiční akci „Setkání dětských světů“ připravované Plzeňským krajem. Ta se v letošním roce uskutečnila v zábavním parku Lvíček v Plzni v Černicích.

Plzeňský kraj připravil již po třetí den plný zábavy pro děti z dětských domovů a pro děti s handicapem i bez něj. „Věřím, že všichni zúčastnění prožijí nezapomenutelný den plný aktivní zábavy," prohlásil Milan Chovanec.

V dopoledních hodinách zde proběhly taneční a pěvecká vystoupení dětí z dětských domovů ze Staňkova, z Kašperských Hor, z Nepomuku, z Horšovského Týna, z Plané, z Tachova, z Plzně a z Domova pro osoby se zdravotním postižením Milíře.

Součástí setkání bylo i vyhodnocení soutěže o nejlepší obrázek „Namaluj lvíčka aneb kdo si hraje, nezlobí“ a předání hodnotných cen. Cenu za 1. místo si odnesly děti z Dětského domova z Horšovského Týna. Z cen za druhé místo se radovali klienti z Domova pro osoby se zdravotním postižením z Bystřice nad Úhlavou a na třetím místě se svými výtvory umístily děti z Dětského domova z Tachova. Ocenění získali ceny Plzeňského kraje z rukou brankáře FC Viktoria Plzeň Matúše Kozáčika a představitelů společnosti Net4Gas.

Všichni zúčastnění si užili bezpočet zajímavých atrakcí, skluzavek, tobogánů, prolézaček v jednom z nejmodernějších zábavných parků v Evropě, který se nachází na ploše 1250 m2. Děti i jejich doprovod měli možnost trénovat hrubou motoriku i svou hbitost a sílu.

Společný den byl zakončen vystoupením skupiny Semtex. Celou akcí děti provázel Jirka Mádl.

V prvním roce se děti bavily v areálu Techmanie Sience centra v Plzni, kde si vyzkoušely například dílnu zručnosti, cirkusový ateliér a dokonce i třeba jaké je být pěveckou nebo taneční hvězdou na hlavní scéně.

Ve druhém ročníku, tedy v minulém roce, pro změnu mohly létat v oblacích na letišti v Líních. Na letišti si po celý den užívaly zábavy, hudby, ale hlavně létání a pohledu na svět z výšky.

Fotogalerie: