Setkání hejtmana se státním zástupcem v Bambergu

obrazek
02. října 2013 13:54, aktualizováno 12:57, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec společně se svým náměstkem Ivo Grünerem přijali v úterý 1. října 2013 v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje generálního státního zástupce v Bambergu Thomase Janovskeho v doprovodu krajské státní zástupkyně Anny Maříkové a její náměstkyně Dagmar Lindenthalové z Krajského státního zastupitelství v Plzni. Tématem setkání byla vzájemná spolupráce v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality v příhraničí.

„Jsem rád, že se vztahy mezi našimi regiony stále rozvíjí a prohlubují. K bezpečnosti na obou stranách hranice přispívá i výborná spolupráce mezi českou a bavorskou policií. Věřím, že i projekt Plzeňského kraje „Klidné příhraničí“ týkající se oblasti od Železné Rudy až k hranicím s Karlovarským krajem napomáhá v boji proti kriminalitě. Bohužel i přes všechna výše uvedená opatření boj s kriminalitou, je boj, který nikdy nekončí," poznamenal Milan Chovanec během dnešního setkání.

Všichni zúčastnění se shodli i na tom, jak vážná a komplikovaná je situace týkající se drogové problematiky a tržnic na hranicích.