Silnice mezi Novým Spálencem a Všeruby nabízí po rekonstrukci komfortní svezení

obrazek
16. června 2015 16:52, aktualizováno 15:52, Mgr. René Zeithaml

Šestikilometrový úsek rekonstruované silnice II/190 z Nového Spálence do Všerub byl uveden do plného provozu v úterý 16. června 2015.

Od března platila v tomto úseku úplná uzavírka provozu, během níž bylo provedeno nové uložení asfaltových vrstev vozovky s cílem zvýšit její únosnost. Dalšími efekty je kromě zlepšení bezpečnosti silničního provozu také dosažení lepších dopravně ekonomických parametrů, jako jsou plynulost a hospodárnost provozu, bezprašnost a také zvýšení komfortu dopravy.

Silnice je vybavena i novým vodorovným dopravním značením a směrovacími sloupky.

Náklady na stavbu dosáhly částky 26 milionů korun a všechny je pokryje finanční podpora z fondů Evropské unie – ROP Jihozápad.

Opravu silnice si pochvaluje starosta Všerub Václav Bernard. „Bylo to tady opravdu hodně špatné s dopravní obslužností. Už skoro neúnosné. Občané si stěžovali i u nás na úřadě, protože docházelo i k poškození aut. Teď opravu vítají s nadšením, ačkoliv úplná uzavírka tohoto šestikilometrového úseku byla samozřejmě nepříjemná," uvedl starosta.

Vítězslav Holínek ze společnosti Eurovia, která je zhotovitelem stavby, dodává, že tato silnice byla opravdu v dezolátním stavu. „Rekonstrukce byla provedena nejlepší a nejrychlejší metodou, která se používá pro opravy silnic II. a III. tříd, a to recyklací za studena, která má životnost minimálně patnáct let, a to i při ta velkém provozu kamionů," řekl.

Touto cestou si totiž podle starosty Všerub Václava Bernarda krátí cestu kamiony mířící do Mnichova a Berlína místo toho, aby využívaly hlavní tranzitní trasy přes přechody Rozvadov a Folmava.

Fotogalerie: