Silnice mezi Tachovem a Zadním Chodovem je po rekonstrukci

obrazek
12. června 2015 10:39, aktualizováno 09:39, Mgr. René Zeithaml

Od soboty 13. června 2015 je pro dopravu uvolněn provoz na rekonstruované silnici III/19844 Tachov – Zadní Chodov.

Zprovozněním rekonstruované silnice III/19844 Tachov – Zadní Chodov získají řidiči výrazně lepší přístup k hraničnímu přechodu Broumov – Mähring. Opravená silnice měří 10,5 kilometru. Rekonstrukce přišla na 50 milionů korun, ze kterých plných 100% uhradí finanční podpora z fondů Evropské unie – ROP Jihozápad.

Silnice byla sedm let v havarijním stavu také proto, že je hojně využívána nákladní dopravou. S dokončením opravy silnice je velmi spokojen starosta Zadního Chodova Jiří Šmejkal. „Je to náš jediný příjezd pro záchranku a hasiče. A je také strategická pro občany, kteří jezdí do práce do Tachova, na úřady a k lékaři," uvedl.

Čekali jsme dlouho, ale teď má silnice nejlepší parametry, podobné jako nedávno otevřený tah z Pernolce na Přimdu. Díky novému podkladu ji nezničí ani nákladní doprava a vydrží dlouho. Oprava byla kvalitní i díky úplné uzavírce," říká starosta Tachova a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček. Dodává, že bez finanční podpory z EU – fondů ROP Jihozápad by se jen těžko hledaly prostředky na tak rozsáhlou investiční akci.

Rekonstruované úseky silnice se nacházely převážně v extravilánu, s výjimkou prvního úseku na území města Tachova a průtahu Chodským Újezdem. S cílem zvýšit únosnost vozovky byly loženy nové asfaltové vrstvy.

Zhotovitelem díla byla společnost Strabag a.s

Fotogalerie: