Slavnostní poklep základního kamene nového sídla krajských záchranářů odstartoval výstavbu

obrazek
07. září 2012 11:37, aktualizováno 12:20,

Slavnostní poklep základního kamene novostavby budovy krajských záchranářů se uskutečnil v areálu bývalých borských kasáren v Plzni. Po několika letech usilovného zájmu o novou budovu se tak zdravotnickým záchranářům konečně podařilo s přispěním svého zřizovatele, kterým je Plzeňský kraj, prosadit výstavbu.

Jedná se o výstavbu budovy nového sídla krajských záchranářů, která vyjde na přibližně 108 milionů korun. Dosud museli záchranáři sídlit v pronajatých prostorách budovy, která byla vybudována v 80 letech a jejímž majitelem je jiná organizace,“ uvedl ředitel zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Roman Sviták.

V nové budově bude sídlit ředitelství krajské záchranné služby, krajský dispečink tísňové linky 155 a výjezdové skupiny záchranářů pro oblast Plzeň-město. Záchranářům se díky vybudování nového sídla podaří získat zázemí pro svoji práci.

„Poprvé v historii budou krajští záchranáři ve svém a rozhodně si to po letech v provizoriu zaslouží. V nové budově bude vše již plně moderní. Objekt bude vybaven nejnovějšími technologiemi nezbytnými pro kvalitní činnost operačního střediska linky 155,“ doplňuje radní pro zdravotnictví Václav Šimánek.

V novém sídle ZZSPK budou také vybudována moderní stání pro záchranářská vozidla. Počítá se s tím, že záchranáři se do nového sídla budou stěhovat již na konci roku 2013.