Slavnostní předání staveb Hlohová - oprava silnice III/1854 a III/1855 - 2. etapa

obrazek
05. prosince 2013 11:27, aktualizováno 10:27, Mgr. René Zeithaml

Za přítomnosti představitelů Plzeňského kraje a dalších hostů byl 3. prosince 2013 slavnostně zahájen provoz na projektu Hlohová - oprava silnice III/1854 a III/1855 v jehož rámci byla provedena rekonstrukce silnice třetí třídy III/1854 a III/1855.

Stavba úseku dlouhého 1,52 km byla zahájena v červenci 2012. Plzeňský kraj prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje přispěl na opravu komunikace částkou 23,5 milionu korun (z toho je dotace z ROP NUTS II Jihozápad 16 milionů korun) a obec Hlohová na autobusové zastávky, obruby, kanalizace a místní komunikace 17,5 milionu korun.

Stavba se nachází převážně uprostřed stávající zástavby. Terén je zde svažitý směrem k potoku tekoucímu obcí, do kterého se budou svádět veškeré dešťové vody z komunikací. Původní komunikace byla ve špatném technickém stavu a vykazovala četné deformace a destrukční jevy, které vždy po zimním období nabývaly neúnosné míry. Kromě dopravního zatížení byly příčinou četné překopy vozovky z nedávné minulosti, zejména výstavba kanalizačních sběračů.

 „Věřím, že tato stavba prospěje veřejnosti především k bezpečnosti a kvalitě průjezdu obcí," uvedl při slavnostním zahájení provozu náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast doprava Jaroslav Bauer.


(zleva) generální ředitel SÚS PK Stanislav Liška, náměstek hejtmana PK pro oblast doprava Jaroslav Bauer, senátor Jan Látka, starosta Hlohové Jiří Čapek, zástupce firmy Strabag Pavel Klas

Vlastní stavba byla společnou akcí Plzeňského kraje prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje a obce Hlohová.

Stavbu realizovala firma STRABAG a.s. Stavba byla předána k provozu v listopadu 2013. Na provoz po komunikaci bylo vydáno předčasné užívání. Konečná kolaudace bude provedena po dokončení stavebních objektů obce Hlohová. Projekt získal finanční podporu ze strukturálních fondů EU v rámci 20. výzvy ROP NUTS II Jihozápad v prioritní ose Dostupnost center, oblasti podpory Modernizace regionální silniční sítě.