Slavnostní převzetí učební pomůcky

obrazek
27. února 2012 16:45, aktualizováno 15:45, Mgr. René Zeithaml

Ve středu 22. února 2012 proběhlo ve Střední průmyslové škole, Tachov, Světce 1 slavnostní převzetí cenné učební pomůcky, kterou pro školu zakoupila společnost Formy Tachov, s. r. o.

Předání pomůcky odborným učitelům se zúčastnila řada významných hostů – náměstek  hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport Jiří Struček, zástupci Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje, Ing. Bedřich Dittrich reprezentující firmu Bosch Group – Rexroth, která je dodavatelem zmíněné pomůcky, a mnoho dalších.

 
Slavnostní předání pomůcky: (zleva) J. Hrčková, ředitelka Střední průmyslové školy, Tachov, Světce 1; P. Hvizdoš, jednatel společnosti Formy Tachov, s.r.o.; V. Chalupa, odborný učitel; J. Struček, náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblasti školství, mládež a sport; K Zeman, odborný učitel; P. Velešík, zástupce Formy Tachov, s.r.o.

Firma Rexroth má vyvinutý a propracovaný školící systém včetně pomůckových stavebnic simulujících činnost pneumatických (i hydraulických) systémů. Naši žáci, kteří se účastnili společného projektu česko-německé třídy,  již měli možnost se s těmito pomůckami seznámit na odborné škole ve Weidenu  (Europa –Berufsschule Weiden). Nákup těchto pomůcek je finančně náročný a pouze díky mimořádnému pochopení vedoucích pracovníků firmy Formy Tachov, s.r.o. se může vybavení školy uskutečnit. Zmíněná firma pomůcky zakoupila a poskytla škole do dlouhodobého užívání. Pomocí nově získaných pomůcek můžeme své žáky lépe připravovat pro nástup do praxe,“ uvedl Ing. Karel Zeman, který nákup pomůcky inicioval.

Aktivitu školy v modernizaci výuky ocenil jednatel společnosti Formy Tachov, s. r. o. Ing. Pavel Hvizdoš, který uvedl, že škola je pro zaměstnavatele významným partnerem. Již několik jejích absolventů úspěšně ve firmě působí a o další bude do budoucna určitě zájem. Firma bude tedy školu i nadále podporovat.

Vzájemnou spolupráci škol a firem v jejich okolí považuji za velmi důležitou. Dnes se jen potvrdilo, jaké konkrétní výsledky dobře fungující kooperace má. Přál bych si, aby většina odborných škol měla tak dobré partnery z řad firem jako Střední průmyslová škola Tachov,“ řekl Jiří Struček.