Slavnostní zahájení provozu na silnici III/18323 - průtah obcí Krchleby

obrazek
05. prosince 2013 11:51, aktualizováno 10:51, Mgr. René Zeithaml

Za přítomnosti představitelů Plzeňského kraje a dalších hostů byl 4. prosince 2013 slavnostně zahájen provoz na projektu Silnice III/18323 - průtah obcí Krchleby, v jehož rámci byla provedena rekonstrukce silnice třetí třídy III/18323.

Stavba úseku v délce 800 metrů byla zahájena na jaře 2013. Kromě rekonstrukce silnice bylo provedeno odvodnění komunikace do stávajících uličních vpustí situovaných na kanalizačním řádu ve správě obce. Pro větší bezpečnost chodců byly vybudovány chodníky a nové autobusové zastávky.

Původní komunikace měla na mnoha místech proměnné šířkové uspořádání, zejména pak v křižovatkách. Pro jednotlivé účastníky provozu nebyl vymezen dopravní prostor. Chodci využívali k pohybu převážně stávající nezpevněnou část krajnice, ale i samotnou komunikaci.

„Konečně bude průjezd Krchleb bezproblémový a nově zrekonstruovaný průtah si budou užívat nejen řidiči, ale především obyvatelé obce, kterým přinese především bezpečnost," uvedl při slavnostním zahájení provozu náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast doprava Jaroslav Bauer.


(zleva) zástupce firmy Strabag Pavel Klas, náměstek hejtmana PK pro oblast doprava Jaroslav Bauer, senátor Jan Látka, starosta Staňkova Alexandr Horák, generální ředitel SÚS PK Stanislav Liška

Projekt Silnice III/18323 - průtah obcí Krchleby je společnou akcí Plzeňského kraje prostřednictvím Správy a údržby silnic Plzeňského kraje a města Staňkova. Plzeňský kraj investoval do opravy komunikace 16 milionů korun (z toho byla dotace z ROP NUTS II Jihozápad 14 milionů Kč) a město Staňkov do autobusových zastávek, obrub a kanalizace 2,4 milionu korun.

Stavbu realizovala firma STRABAG a.s.


Společná fotografie hostů ze slavnostního zahájení provozu