Soubor výstav Jaroslav Zapletal 80 byl završen vernisáží v Galerii Jiřího Trnky

obrazek
20. září 2017 15:33, aktualizováno 14:33, Bc. Eva Mertlová

Vernisáž výstavy OBRAZY/OBJEKTY, jejímž autorem je akademický malíř Jaroslav Zapletal, se uskutečnila v úterý 19. září v Galerii Jiřího Trnky v Plzni. V pořadí třetí výstavy ze souboru výstav se zúčastnili náměstkové hejtmana Martin Baxa a Zdeněk Honz, mezi hosty byla také senátorka Milada Emmerová. Výstava potrvá do 15. října. Je poslední z cyklu tří výstav Jaroslava Zapletala.

První výstava pod názvem KRESBY byla zahájena 5. září v Galerii Evropského domu v Plzni. Druhou v pořadí pak byla výstava COMPUTEROVÉ GRAFIKY ve Studijní vědecké knihovně Plzeňského kraje. Celý cyklus je souborem zmíněných výstav Jaroslav Zapletal 80. Záštitu převzal hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Fotogalerie

     

Akademický malíř Jaroslav Zapletal oslavil v těchto dnes také kulatiny. Při této příležitosti se sešel s náměstkem hejtmana pro oblast kultury a památkové péče Martinem Baxou, který mu k významnému životnímu jubileu poblahopřál a předal mu též malý dárek. Tím byl koš Regionálních potravin Plzeňského kraje plný pochutin od zdejších výrobců.