Soutěž „Mladý zahrádkář“

obrazek
25. června 2013 12:51, aktualizováno 11:51, Mgr. René Zeithaml

Český zahrádkářský svaz o.s. ve spolupráci se Střední školou zemědělskou a potravinářskou, Klatovy  a VOŠ a Obchodní akademie, Klatovy zorganizoval za podpory Plzeňského kraje ve dnech 21. až 23. června 2013 národní kolo soutěže "Mladý zahrádkář" .

Soutěž "Mladý zahrádkář" je nejstarší a svým rozsahem největší soutěží Českého zahrádkářského svazu pro děti a mládež, která se střídavě pořádá v různých krajích. V Plzeňském kraji proběhla pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a starosty města Klatovy již podruhé. Za Plzeňský kraj se soutěže zúčastnil náměstek hejtmana Jaroslav Bauer.

Celkem se přijelo 78 soutěžících z celé České republiky. Soutěžilo se v Kategorii A – mladší žáci a Kategorii B – starší žáci. Soutěž měla 2 soutěžní kola - test a "poznávačku" připravenou odbornou komisí.

Vítěze obou kategorií najdete v příloze.

Soutěž "Mladý zahrádkář" doprovázel zajímavý doprovodný program. Soutěžící mohli navštívit zajímavosti v místě a okolí soutěže.

V pátek večer proběhla prohlídka klatovských katakomb, osvětlených večerních Klatov a okolí z Černé věže. V sobotu odpoledne se konala návštěva hradu Velhartice s divadelním představením a prohlídka šlechtění české odrůdy brambor ve firmě Vesa Velhartice, a.s.

Fotogalerie:

                       

Další informace najdete zde.

Soubory ke stažení