Soutěž Objevujte jinak!

obrazek
19. dubna 2012 11:12, aktualizováno 30. května 2012 05:50,

O soutěži:
Cílem soutěže je komunikovat záměr zřizovatelů základních a středních škol v prosazení hlubšího zapojení institucí neformálního vzdělávání do školní výuky. Soutěž napomůže zmapovat výukové přístupy a ocenit jednotlivé školy, pedagogy či samotné žáky.
Projekty zapojených škol, jednotlivých pedagogů či studentů budou zveřejněny na webových portálech organizátorů soutěže, dostane se jim pozornosti v PR a mediálních výstupech. Pro soutěžící je to tak originální možnost jak prezentovat své úsilí na poli vzdělávání.
Záštitu nad soutěží převzal hejtman plzeňského kraje Milan Chovanec, který také předá ocenění těm, kteří nejlépe uspějí a naplní níže uvedená kriteria soutěže.

Tři soutěžní kategorie:
Soutěž je určena pro žáky, studenty, pedagogy a management základních a středních škol Plzeňského kraje.

Soutěžící se mohou zapojit v těchto kategoriích:
1. Management základních a středních škol
2. Učitelé základních a středních škol
3. Žáci a studenti základních a středních škol

Management základních a středních škol
Soutěž „Objevujte jinak“ se v této kategorii obrací na řídící pracovníky škol a žádá je o poskytnutí výroční zprávy za školní rok 2011/2012. Odborná porota zpětně zhodnotí, do jaké míry byla škola dle popisu ve své výroční zprávě nakloněna zapojení institucí neformálního vzdělávání do formální výuky. Hodnoceno bude rovněž to, jaké metody neformálního vzdělávání škola ve své činnosti využívá.                   

Učitelé základních a středních škol
Tato soutěžní kategorie je určena pro každého kantora, který ve školním roce 2011/2012 ve svých učebních plánech aktivně využíval moderní trendy neformálního vzdělávání. Pedagogičtí pracovníci, kteří se chtějí do soutěže zapojit, nechť informují organizátory soutěže o tom, jak v uplynulém školním roce aplikovali neformální vzdělávání ve své výuce.

Žáci a studenti základních a středních škol
Tato soutěžní kategorie nabízí prostor pro všechny žáky a studenty, kteří v uplynulém školním roce při svém vzdělávání a plnění školních úkolů prakticky využívali možnosti institucí neformálního vzdělávání. Žáky, kteří se chtějí do soutěže zapojit, organizátoři žádají, aby jim popsali, jak v uplynulém školním roce využívali možnosti neformálního vzdělávání nabízené např. právě Techmania Science Center či Zoologická a botanická zahrada města Plzně.

Propozice soutěže:
Název soutěže „Objevujte jinak!“
Oficiální vyhlášení soutěže pro soutěžní kategorie 2, 3: 17. dubna 2012 (soutěžní kategorie 1 bude hodnocena bez uveřejnění)
Ukončení soutěže: 1. října 2012
Zpracování výsledků hodnotící komisí: říjen – listopad 2012
Slavnostní vyhlášení soutěže: 13. prosince 2012
V hodnotící komisi zasednou zástupci odborné a politické reprezentace z Plzeňského kraje a magistrátu města Plzně, zástupci Techmania Science Center.
Předání věcného a finančního ocenění pro vítěze jednotlivých kategorií z rukou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance při slavnostním vyhlášení nejlepších soutěžících v rámci slavnostního zakončení realizace O. ročníku soutěže.
V realizaci soutěže budou mít po celou dobu svou pevnou a významnou pozici také PR a Media.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:
Mgr. Jana Janovská
ved.odd. mediální komunikace,vnějších vztahů a marketingu, Odbor kancelář hejtmana
Krajský úřad Plzeňského kraje, Škroupova 18, 306 13 Plzeň
tel: 377 195 697, mobil: 734 524 018