Soutěž „Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje“

obrazek
19. května 2014 08:57, aktualizováno 10:16, Mgr. René Zeithaml

Soutěž „Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje" dospěla 17. května 2014 do finále a už má i své vítěze. Praktické finálové kolo nejlépe zvládl tým studentů Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy. Studenti připravovali soutěžní menu přímo na gurmánské akci Apetit Festival za OC Plzeň Plaza.

Tři kuchařské týmy měly celé sobotní dopoledne na přípravu soutěžního menu, které pak hodnotila odborná porota. Ve 14:00 hodin zasedli členové poroty – náměstek hejtmana Václav Šimánek, předseda Krajské agrární komory Jaroslav Šíma, executive Chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín, executive Chef Parkhotel Plzeň František Eger, executive Cherf, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň Václav Pach a Zdeněk Pohlreich, aby zhodnotili připravená menu a vybrali to nejchutnější. Podmínkou soutěže bylo, aby jídlo bylo vytvořeno nejméně z jednoho druhu Regionální potraviny Plzeňského kraje.

Vyhlášení vítězů a předání cen se uskutečnilo na hlavním pódiu Apetit Festivalu. Moderátorem se pro tento okamžik stal jeden z porotců, executive Chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín. Třetí místo oceněné šekem na částku 10 tisíc korun obdrželi studenti Hotelové školy, Plzeň, druhé místo bylo oceněno šekem na 15 tisíc korun a odnesli si ho studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště, Horšovský Týn. Největší potlesk publika patřil týmu Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy, který si odnesl šek na 20 tisíc korun a stejně jako ostatní týmy pohár Plzeňského kraje a koš s regionálními potravinami.

Apetit Festival je spojen se soutěží Vaříme s regionální potravinou již třetím rokem. Studenti díky tomu mají příležitost představit své umění veřejnosti a také si vyzkoušet vaření v praxi před diváky.

Fotogalerie:

           

Foto: Jindra Radová