SŠ Horažďovice předvedla při dni otevřených dveří nové vybavení

obrazek
27. prosince 2013 12:05, aktualizováno 11:05, Šárka Stará

Představitelé Plzeňského kraje přijali pozvání Střední školy Horažďovice na den otevřených dveří dne 13. prosince 2013. Škola se pochlubila novým vybavením pořízeným v rámci projektu „Moderní technologie v grafickém designu a gastronomii“. Projekt financovaný z ROP NUTS II Jihozápad částkou téměř pět miliónů korun pomohl vybavit studijní obory Grafický design a Gastronomie špičkovým zařízením. Učební prostory přibližuje moderně zařízeným pracovištím budoucích zaměstnavatelů absolventů školy. Žáci tak budou přicházet do praxe plně vybaveni nejen teoretickými znalostmi, ale i praktickými dovednostmi. Znamená to pro ně výrazně lepší uplatnění na trhu práce.

Hosté měli příležitost prohlédnout si nově vybavenou kuchyni v plném provozu. Ocenili zručnost, se kterou za pouhé dva týdny praxe dokázali žáci obsluhovat konvektomat, pec na pizzu a další stroje. Obdiv si vysloužili i žáci Grafického designu, když demonstrovali práci mimo jiné s automatizovanou řezačkou, tiskovým plotrem a tepelným lisem.

Náměstek hejtmana Plzeňského kraje a předseda Regionální rady Regionálního operačního programu Jihozápad Ivo Grüner ocenil smysluplné využití evropských prostředků a důvtipnou strategii školy, která cíleným propojováním teoretického vyučování s praxí poskytuje svým absolventům vysoce kvalitní a konkurenceschopnou kvalifikaci. Ředitel Střední školy Horažďovice Vladimír Greger poděkoval náměstku hejtmana Ivo Grünerovi, vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje Jaroslavě Havlíčkové i pracovníkům Odboru investic a majetku Krajského úřadu Plzeňského kraje za podporu při naplňování strategie rozvoje školy.

 Více o Střední škole Horažďovice a vyučovaných oborech najdete na webových stránkách http://souz.horazdovice.cz/