Starostové si pochvalovali spolupráci s CHKO Český les

obrazek
11. září 2014 19:46, aktualizováno 18:46, Mgr. Alena Marešová

Starostové obcí Nemanice, Rybník, Klenčí pod Čerchovem, Poběžovice, Hostouň a Bělá nad Radbuzou se ve středu 10. září 2014 sešli se členy Rady Plzeňského kraje. Setkání se uskutečnilo v lokalitě obce Železná v oblasti Českého lesa. Starostové chválili spolupráci s vedením CHKO Český les, na druhou stranu zmínili problémy s rozbitými komunikacemi.


Setkání se starosty se uskutečnilo v oboře u obce Železná.

„Spolu s radními se snažíme do terénu vyjíždět dle možností, chceme tak získat informace o tom, co starosty obcí trápí přímo od nich. Chceme podporovat venkov, který se vylidňuje a potřebuje zejména finanční pomoc,“ řekl při setkání se starosty hejtman Václav Šlajs.


Výsledky projektu Revitalizace řeky Radbuzy dostali si radní prohlédli přímo v terénu.

Setkání se starosty se uskutečnilo v rámci výjezdního zasedání Rady PK, během kterého členové rady v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem navštívili několik lokalit CHKO Český les, kde jim průvodcem byl ředitel CHKO Český les Tomáš Peckert. Radním byla přiblížena činnost CHKO Český les, která zasahuje na území okresů Domažlice a Tachov, má na svém území 29 přírodních rezervací a památek a 7 evropsky významných lokalit. „Chtěl bych v rámci činnosti CHKO Český les zmínit jeden z nejvýznamnějších projektů, kterým je Revitalizace řeky Radbuzy, která ještě stále pokračuje,“ uvedl ředitel Tomáš Peckert. Radní si prohlédli oblast revitalizovaného toku Radbuzy přímo v terénu.


Na Čerchově byla kromě výstupu na rozhlednu připravena krátká přenáška o historii, ale i současnosti objektů kolem rozhledny.

Dále navštívili údolí Nemanického potoka a také rozhlednu Čerchov. Cesta dále vedla do oblasti na „Třech znacích“ na hranicích mezi Českem a Německem a výjezdní zasedání bylo zakončeno prohlídkou místa, kde stojí památný strom – Smrk u zámečku.


Prohlídka hraniční oblasti "Tři znaky".