Starosty na Rokycansku zajímaly hlavně opravy silnic

obrazek
17. března 2015 16:02, aktualizováno 18. března 2015 09:33, Bc. Eva Mertlová

Další setkání členů Rady Plzeňského kraje se starosty se uskutečnilo v úterý 17. března 2015 v Hrádku u Rokycan. Zhruba třicet přítomných starostů a starostek z Rokycanska nejvíce zajímala problematika oprav silnic a informace ohledně čerpání dotací z EU.

V první části setkání každý z členů rady informoval o novinkách z oblasti své působnosti. Z oblasti dopravy například dostali starostové informace o tom, že v okrese Rokycany bude letos opraveno 11 km silnic, 12 km opraví Správa a údržba silnic PK prostřednictvím techniky nového Střediska specializovaných činností a další projekty se ještě chystají. Celkem bude v roce 2015 Plzeňský kraj investovat do oprav silnic druhé a třetí třídy více než miliardu korun.

Malé obce mají možnost žádat každoročně o dotace z Programu stabilizace a obnovy venkova, kde byla pro letošek alokována částka 80 milionů korun. V příštím roce se předpokládá, že by to mohlo být ještě více. Přítomní starostové a starostky také dostali nabídku využívat digitální technickou mapu kraje. Z oblasti investic a majetku se starostové dozvěděli o plánované investici v Domově sociálních služeb v Liblíně nebo o vzniku Paleontologického centra v Rokycanech.

Příští setkání se starosty obcí se uskuteční v úterý 24. března 2015 ve Stodě, kde se s členy rady sejdou starostové a starostky z okresu Plzeň-jih.