Starosty na severu Plzeňska trápí stav silnic

obrazek
30. května 2017 15:41, aktualizováno 31. května 2017 08:39, Mgr. Alena Marešová

Dopravní obslužnost, stav komunikací, opravy silnic III. tříd, ale také například dostupnost zdravotní péče v okresu Plzeň-sever. To byla témata, která zajímala starosty a starostky ze severního Plzeňska na setkání se členy Rady Plzeňského kraje.

Společné setkání se uskutečnilo v úterý 30. května v manětínském kinosále, kam dorazila téměř padesátka představitelů obcí z okresu Plzeň-sever. V úvodu jednotliví členové rady krátce představili své rezorty a zmínili dotační tituly, které jsou pravidelně vypisovány. Hovořilo se také o rozpočtu kraje, jehož největšími položkami jsou výdaje na dopravní obslužnost a silnice a oblast zdravotnictví.  

Po úvodu byl prostor na dotazy ze strany starostů, které směřovaly zejména do oblasti dopravní obslužnosti a členění tarifních zón. Dalším velkým tématem byl stav komunikací a jejich opravy, což se snaží kraj průběžně řešit. Jen v letošním roce půjde na opravy silnic II. a III. třídy částka ve výši 1,5 miliardy korun. Navíc se náměstek pro oblast dopravy Pavel Čížek se starosty osobně setkává a získává od nich konkrétní informace o tom, jaké úseky silnic jsou v nevyhovujícím stavu.