Startuje Akademie Cup o pohár Karla Poborského

obrazek
18. června 2018 08:47, aktualizováno 07:51, Bc. Eva Mertlová

Od pondělka 18. června do středy 20. června se v Plzeňském kraji odehraje již 2. ročník turnaje Akademie Cup o pohár Karla Poborského. Přehlídka talentovaných hráčů, ale i osobností, které s výchovou nových nadějí pro český fotbal pomáhají.

Turnaj Akademie cup o pohár Karla Poborského se odehraje v Dobřanech a Plzni – Skvrňanech. Představí se v něm 8 Regionálních fotbalových akademií (RFA) z krajů ČR společně se Spartou a Slavií, které se k projektu RFA připojily, a již zmíněnými hosty ze Skotska a Slovácka.

"Plzeňský kraj byl vůbec prvním místem, kde ve spolupráci s FAČR a FC Viktoria Plzeň vznikla Regionální fotbalová akademie. Jsme rádi, že v rámci spolupráce Fotbalové asociace ČR, Plzeňského kraje, města Plzně a Viktorky bylo možné vytvořit projekt, který vyhledává a podporuje nejlepší malé fotbalisty z Plzeňského a Karlovarského kraje. Proto si nesmírně vážíme toho, že druhý ročník turnaje mohou, při stoletém výročí vzniku republiky, přivítat města v našem regionu. Osobně se moc rád půjdu podívat na některé turnajové zápasy," říká náměstek hejtmana Ivo Grüner a dodává, že nejdůležitější v rámci fotbalových a sportovních akademií, je vychovávat z mladých lidí nejen dobré sportovce, ale i slušné a úspěšné lidi. 

Jména jako Jan Koller, David Lafata, Václav Svěrkoš, Luboš Kubík a samozřejmě Karel Poborský budou druhým rokem vyhlížet své nástupce během třídenní akce, jejímiž hosty budou tentokrát skotští Glasgow Rangers a tým 1.FC Slovácko, který dlouhodobě patří mezi nejlepší v práci s mládeží.

Právě v této kategorii U15 turnaj těchto výběrů s dalšími deseti fotbalovými akademiemi z ČR probíhá, ale ocenění si hráči a týmy nevybojují jen samotným vítězstvím. Během utkání se hodnotí především herní odvaha, konstruktivní řešení herních situací a další fotbalově kreativní herní činnosti a dovednosti.

Trofeje a ocenění tak mohou získat i týmy, které se neprobojují ze dvou šestičlenných skupin až do finálového utkání.

Finálové utkání se odehraje 20.6. ve 13:00 hodin v Dobřanech a přímým přenosem bude vysíláno na webu http://www.fotbal.cz/

Účastníci turnaje:

Skupina A

RFA Plzeňského kraje

RFA Ústeckého kraje

RFA Olomouckého kraje

RFA kraje Vysočina

AC Sparta Praha

Glasgow Rangers FC

Skupina B

RFA Pardubického kraje

RFA Jihočeského kraje

RFA Moravskoslezského kraje

RFA Jihomoravského kraje

SK Slavia Praha

1. FC Slovácko

 

Soubory ke stažení